lofoten reine

Millionutbetalinger til Nordlandskysten

Nylig kom gladnyheten om at regjeringen foreslår å øke overføringene fra Havbruksfondet med 900 millioner for innværende år og hva dette betyr for den enkelte kommune. Dette betyr en total utbetaling til... Les mer »
konkurransetilsynet

Mattilsynet: Dårlig oppdrettslaks ulovlig sendt ut av landet

Mattilsynet har gjennomført en tilsynskampanje om håndtering av oppdrettsfisk med sår, misdannelser, grove behandlingsfeil eller andre defekter er i tråd med fiskekvalitetsforskriften, opplyser Bodøposten. I alt ble det gjennomført 49 tilsyn, hvorav... Les mer »
miljødirektoratet

Alvorlig økning av ulovlig laksefiske i Nordland

Miljødirektoratet er bekymret for utviklingen av ulovlig laksefiske i deler av landet. Samtidig fører ny strategi til at flere tas på fersk gjerning. – Vi ser svært alvorlig på situasjonen i Vestland... Les mer »
enova

Kaianlegget til Fishbase Salmon på Dønna blir elektrisk

I løpet av vinteren synker lydnivået på kaianlegget til Fishbase Salmon AS på Dønna. Da forsvinner den dieseldrevne hjullasteren og erstattes av en elektrisk utgave. Støynivået vil gå ned og selskapet kutter... Les mer »
kpmg

Ny KPMG-rapport: Unødig kompliserte regler for akvakulturnæringen

I forkant av Havbruksutvalgets varslede rapport om tillatelsessystemet i næringen har KPMG Law gjennomført en undersøkelse av akvakulturtillatelser i syv land. Rapporten viser at næringsreguleringen er unødig komplisert i alle landene og... Les mer »
nfk

Finansiering av The Whale på Andøya: – Fantastisk for reiselivet og kystkulturen i Norge!

– Dette er rett og slett en fantastisk god nyhet for reiselivet i hele Norge, fastslår fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide, etter nyheten om at regjeringen vil bevilge penger til The... Les mer »
reker

Vil endre regelverket for rekefiske i nord

– Uforutsigbarhet rundt stengning og åpning av rekefelt oppleves som krevende for fiskerne i Nordland. Nå må regelverket endres slik at rekefiskerne i nord får like rammevilkår som rekefiskere i sør, sier... Les mer »
The Whale

50 millioner til The Whale

The Whale mottar 50 millioner kroner fra SpareBank 1 Nord-Norge, og er dermed et steg videre på planen om å kunne åpne attraksjonen i 2026. – Vi har jobbet iherdig med å... Les mer »
lofotfiske

Støtte til førstegangsinvestering i fiskebåt og redskaper

Sametinget har bevilget 300 000 kroner i støtte til Kristine Edgarsdatter Vinje med firmaet Leron AS i Karlsøy kommune, til kjøp av fiskefartøy og redskaper Leron AS skal hele året drive fangst av... Les mer »
laks

Sjømatkonsumet på sitt laveste siden 2003

Nordmenns inntak av fisk og skalldyr fortsetter å dale. Samtidig har sjømatprisene skutt i været de siste årene. For søtsaker derimot, er prisene nesten uforandret. Siden 2015 har sjømatkonsumet i Norge gått... Les mer »