uio

Ny forskning: Torsken lager trommelyder når den parer seg

Under paringen lager torsk trommelyder for å imponere hverandre og for å kommunisere. Nå tar forskere og musikere trommingen til konsertscenen. Når hunntorsken er gyteklar, konkurrerer hannene om de beste territoriene. De... Les mer »
nofir

Nova Sea på Helgelandskysten best på resirkulering

Oppdrettsselskapet på Helgelandskysten resirkulerte nær 97& nøter i fjor og har tydelige ambisjoner for videre arbeid med bærekraft. – Dette er en stor miljøgevinst. Det Nova Sea gjør sikrer bedre sirkularitet i... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriavtaler med EU og Storbritannia i havn

Norge, EU og Storbritannia har i dag inngått en avtale om felles forvaltning av bestandene i Nordsjøen. I tillegg har Norge og EU undertegnet tre kvoteavtaler. – Jeg er fornøyd med at... Les mer »
skrei

Dramatisk nedgang i antall skrei i Lofoten

7. mars i fjor var det fisket 16.500 tonn skrei i Lofoten. I år er tallet 6.000. Det tilsvarer en nedgang på 65 prosent bare i Lofoten – og det i den... Les mer »
demokrtatene

LESERINNLEGG: Har regjeringen abdisert?

Jeg leser i Nationen at Statistisk sentralbyrå sier at selv med inntektene fra olje- og gasseksport, endte Norge med et handelsunderskudd med EU på 65 milliarder kroner i tillegg til 163 milliarder... Les mer »
fiskeri

Kan fiske 315 tonn makrellstørje i 2021

Den norske kvota på makrellstørje blir 315 tonn i 2021. Dette er samme nivå som i 2020, og i tråd med gjeldende forvaltningsplan. – Makrellstørja er svært populær og kalles også havets... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Uendret vågehvalkvote i 2021

Fiskeri- sjømatministeren har fastsatt en kvote på 1278 vågehval i 2021. Det finnes mer enn 100 000 vågehval i norske farvann. Kvoten for 2021 er på 1278 vågehval, den samme som i... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Uakseptabel opptreden av EU i fiskevernsonen

EUs kvotefastsettelse i fiskevernsonen ved Svalbard strider mot Norges suverene rettigheter etter havretten, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet. Torsdag hadde fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen møte med EUs miljø-, hav- og fiskerikommissær... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Grønn plattform: Millioner til fiskeri og havbruk

21 aktører får totalt 6,3 millioner kroner til å videreutvikle prosjekter som knyttes til grønn omstilling innenfor fiskeri og havbruk. – Disse prosjektene viser at de blå næringene har en stor vilje... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Vil gjøre det enklere å kombinere fiskeryrket med å få barn

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen vil gjøre det enklere å kombinere fiskeryrket med å få barn. Samtidig foreslås en endret bestemmelse om fastsettelse av kongekrabbekvote for fiskere som er rammet av... Les mer »