politi

Mann falt i Røssvatnet i Helgeland

Politiet rapporterer at en mann falt i vannet under fisking i Røssvatnet i Helgeland mandag kveld i 20-tiden. Mannen ble hentet av Luftambulanse og ble fraktet til sykehuset i Bodø. Brannvesen og... Les mer »
fiskher

Appen FiskHer tar av i sommer

Den siste måneden har mer enn 60.000 nordmenn lastet ned og tatt i bruk en ny norsk fiskeapp, som gikk rett inn på topplistene hos både AppStore og Google Play. – Dette er... Les mer »
laks

Kvarvøy Fiskeoppdrett på Helgeland vil flytte laksen på land

Flere fiskeoppdrettere flytter virksomheten til land, en av dem er Kvarøy Fiskeoppdrett på Helgeland, opplyser Fiskaren. – Det vil være dumt å ikke være med på utviklingen. I fremtiden vil det bli... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norsk laks ikke smittekilde for koronavirus i Kina

Kinesiske smittevernseksperter uttalte tirsdag at det ikke er funnet bevis for at laks er smittekilde i det nye utbruddet av koronasmitte i Beijing. Nylige funn av koronasmitte i Beijing har påvirket kinesisk... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Tilrettelegger for økt deltakelse i hvalfangsten

– For å stimulere til økt rekruttering til hvalfangsten har regjeringen lempet på kravet til tidligere deltakelse for fartøy som driver hvalfangst, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen. Bakgrunnen for endringene... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Har gjenopptatt politiske samtaler med Storbritannia

Forvaltning av fisk og handel med sjømat var tema for samtalen mellom fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen og hans britiske kollega Victoria Prentis fredag. – Vi diskuterte saker av stor betydning. Både... Les mer »
laks

FrP krever sterkere havbruksnæring langs kysten

Stortingsrepresentant, Kjell –Børge Friberg (Nordland), Bengt Rune Strifeldt (Finnmark), Per-Willy Amundsen (Troms) og Sivert Bjørnstad (Trøndelag), fremmer i dag et representantforslag i Stortinget om innføring av rullerende gjennomsnittlig MTB for en mer... Les mer »
kreps

Koronafrykt boostet nettsalget av norsk sjømat i Sør-Korea

Av frykt for koronasmitte kjøper stadig flere koreanere maten sin online. Det har boostet nettsalget av fersk norsk laks og makrell. Sør-Korea, med sine 52 millioner innbyggere, var et av de første... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Ny avtale skal forhindre uregulert fiske i Polhavet

Stortinget har nå godkjent en ny avtale som skal forhindre uregulert fiske i internasjonal del av Polhavet og fremme forskning på fiskebestander i området. – Avtalen er viktig for fremtidig bevaring og... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Ber Mattilsynet vente med dispensasjoner

Fiskeri-og sjømatministeren ber Mattilsynet vente med å gi flere dispensasjoner fra fiskekvalitetsforskriften, i påvente av en mulig innstramming i retningslinjene. – Vi vurderer nå om retningslinjene for dispensasjoner skal strammes ytterligere inn.... Les mer »