nfk

Træna får nytt fiskemottak

– Det er veldig gode nyheter for fiskerinæringa på Helgeland og hele Nordland at det nå ser ut til å bli et nytt fiskemottak på Træna, sier fylkesråd for plan og næring... Les mer »
kystverket

Kystverket gjeninnfører tilskuddsordningen for kommunale fiskerihavnetiltak

Tilskuddsordningen er velkjent for de fleste kystkommuner. Den såkalte post 60 ordningen har gjennom mange år satt kommunene i stand til å bygge ut eller forbedre fiskerihavnene langs kysten. Regjeringen har gjennom... Les mer »
fiskebat.no

Sentrale fiskeripolitiske spørsmål på høring

Fiskebåt konstaterer at Nærings- og fiskeridepartementet har utredet og sendt på høring sentrale fiskeripolitiske spørsmål. Høringen fremmes som ledd i departementets arbeid med en ny kvotemelding og omfatter rammebetingelser for den minste... Les mer »
nfk

Frykter at lokale aktører i Nordland forsvinner uten endring i skattlegging

Senterpartiet i Nordland vil be Finansdepartementet om ikke å innføre de vedtatte endringene i beregningsgrunnlaget for skatt av havbrukstillatelser. Med endringene mener partiet at lokale aktører kommer til å forsvinne fra bransjen, noe... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Vil ha helhetlig vurdering av fremtidig fangst av snøkrabbe

Bør fangst av snøkrabbe reguleres annerledes enn i dag? Det er oppdraget Nærings- og fiskeridepartementet nå gir Fiskeridirektoratet. Fiskeridirektoratet blir bedt om å gjøre en helhetlig vurdering av framtidig regulering av fangst... Les mer »
laks

Nye ingredienser i laksefôr

Produsenter av norsk laksefôr har begynt å ta i bruk helt nye ingredienser, viser rapport om forråvarer til laks og ørret. For femte gang siden 2010 har Nofima laget oversikt over ingredienser... Les mer »
gunnar andreassen

VIDEO: Standup-komikere ler av offentlig pengebruk og pendlerbolig-skandalen

Journalist og podcaster Gunnar Andreassen har invitert de kjente standup-komikerne Martin Soulimani og Bjørn Erik Bryhn for å snakke om nyhetsbildet. I den ferske episoden av podvaset er emnene: laks på Skype,... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og havministeren gir turister muligheten til å fangste kongekrabbe i april

Nærings- og fiskeridepartementet har besluttet å gi turistfiskebedrifter dispensasjon til å fangste kongekrabbe april. – Etter noen utfordrende år med svært lav turistaktivitet på grunn av covid-19-pandemien er det viktig å legge... Les mer »
Nofima

Fiskeriministeren avslørte skreien på X-faktoren

Kunne fiskeri- og havminister Bjørnar S. Skjæran klare å skille den villfanga skreien fra oppdrettstorsken? Ja, men ikke på smak. I en blindtest i Nofimas kantine i Tromsø, fikk ministeren servert lekre... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Deler ut over 2 millioner kroner til likestillingsarbeid i fiskerinæringen

Det var satt av 1,5 millioner til prosjekter som fremmer likestilling i fiskeriene. Da fiskeri- og havministeren mottok 22 søknader økte han bevilgningen for å støtte flere prosjekter. Til sammen deles det... Les mer »