nav bodø

LESERINNLEGG: Erna Solberg og regjeringen svikter arbeidsledige

Jeg mener at det er et grovt svik mot Norske arbeidsledige at regjeringen tillater at det kommer over 4000 gjestearbeidere fra Øst Europa til fiskeindustrien under Lofotfisket når det er 10-15 %... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Enige med EU om midlertidig fiskeriadgang i Skagerrak

EU og Norge har i dag inngått en midlertidig avtale om gjensidig adgang til å fiske i hverandres farvann i Skagerrak. Norge har inngått en begrenset, midlertidig avtale med EU om gjensidig... Les mer »
fiske transport industri

Nova Sea på Helgelandskysten hardt rammet av ferge- og hurtigbåtstans

Sjømatkonsernet Nova Sea på Lovund ytterst på Helgelandskysten er hardt rammet av ferge- og hurtigbåtstansen onsdag, opplyser NRK. Samtlige hurtigbåter og ferger fra rederiet Boreal ble beordret til kai etter at Sjøfartsdirektoratet... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Oppfordrer EU og Storbritannia om å komme til forhandlingsbordet

Manglende fiskeriavtaler med EU og Storbritannia vil kunne få konsekvenser for både norske, britiske og EUs fiskere. – Dersom vi ikke har avtaler på plass til 1. januar, vil vi ikke åpne... Les mer »
vindkraft

Regjenringen vil ha vindkraft ved Træna på Helgelandskysten

Femti kilometer ut i havet vest for Træna ønsker regjeringen å åpne for det gigantiske vindkraftverket Træna Vest, på et 700 kvadratkilometer stort havområde, opplyser Document. – Det er 20 år siden... Les mer »
avtale enighet

Nordnorske næringsklynger vinner

Torsdag ble det klart at ni nye miljøer blir med i det nasjonale programmet for næringsklynger. To av de som havner på toppnivået Arena Pro, har hovedsete i nord. – Vårt nasjonale... Les mer »
laks

Tidenes tredje beste måned for sjømateksporten

Til tross for en meget utfordrende måned med oppblussing av koronapandemien i mange markeder, holder sjømateksporten seg på et høyt nivå. I oktober ble det eksportert sjømat for 10,4 milliarder kroner. Det... Les mer »
laks

Spansk lakseopptur i koronatida

Laksen har blitt den store vinneren i Spania under pandemien. – Norsk laks har styrket sin posisjon i Spania, og det til tross for en forverring av pandemien. Det sier Bjørn-Erik Stabell,... Les mer »
politi

Mann falt i Røssvatnet i Helgeland

Politiet rapporterer at en mann falt i vannet under fisking i Røssvatnet i Helgeland mandag kveld i 20-tiden. Mannen ble hentet av Luftambulanse og ble fraktet til sykehuset i Bodø. Brannvesen og... Les mer »
fiskher

Appen FiskHer tar av i sommer

Den siste måneden har mer enn 60.000 nordmenn lastet ned og tatt i bruk en ny norsk fiskeapp, som gikk rett inn på topplistene hos både AppStore og Google Play. – Dette er... Les mer »