Trafikksinker irriterer bilistene i Nordland

ratt subaru

6 av 10 i Nordland sier de har opplevd farlige situasjoner i trafikken i forbindelse med at bilister kjører under fartsgrensen.

Mange av oss har opplevd å ligge bak et kjøretøy som ligger godt under fartsgrensen. Når det i tillegg er stor trafikk i motgående kjørefelt, eller svingete og dårlige veier, kan det være vanskelig å kjøre forbi og farlige situasjoner oppstår.

I en fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos for Gjensidige sier hele 57 prosent av bilistene i Nordland at de har opplevd dette. Samtidig sier 65 prosent at de irriterer seg ofte eller av og til over sinker i trafikken. Yngre bilførere irriterer seg mer enn de som er litt eldre. Menn har opplevd flere farlige situasjoner og er noe mer irritert i trafikken enn kvinner.

– Når irritasjonen bygger seg opp, er det dessverre noen som til slutt mister besinnelsen og kjører forbi, også på uoversiktlige strekninger. Hvert år får flere slike forbikjøringer katastrofale følger, sier Pål Rune Eklo, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Han forklarer at all erfaring tilsier at høy fart dreper, men samtidig kan «sneglekjøring» også bidra til farlige situasjoner. Når køen bak et kjøretøy bare vokser seg større, er det fare på ferde. Noen når til slutt kokepunktet og kjører forbi, uansett hvordan vei og trafikk ser ut. Disse kan sette både sitt eget og andres liv i fare.

Eklo er klar på at dette ikke er en oppfordring til å øke farten, men til å vise hensyn om en selv ikke har mulighet til å holde fartsgrensen.

– Sjekk speilene regelmessig. Dannes det kø bak deg, finn et sted hvor du kan kjøre til siden og slippe de forbi. Dersom dette viser seg vanskelig, er neste alternativ å vente til du kommer til en oversiktlig strekning, senke farten og bruke blinklysene til å signalisere at det er klart til å kjøre forbi.

Eklo understreker samtidig at de som ligger bak, selv må vurdere om det er trygt å kjøre forbi, og ikke stole blindt på signaliseringen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.