Fondskunder posisjonerer seg for korreksjon

børs

Aksjemarkedene steg igjen i juni, men negativ utvikling i handelskrigen skremte fondskundene.

Nordnets privatkunder nettosolgte fond for 67 millioner kroner i juni. Aksjefond ble solgt for 94 millioner, mens rentefond ble kjøpt for 23 millioner og kombinasjonsfond ble kjøpt for 4 millioner.

– Det virker som om våre fondskunder posisjonerer seg for en korreksjon. Både i mai og juni har Nordnetkundene solgt mer aksjefond enn de har kjøpt. Mange aksjeeksperter har understreket paradokset ved at børsene er nær all time high, mens nyhetsbildet preges av negative hendelser om handelskrig og lavere økonomisk vekst, sier Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet.

Etter en tung mai-måned på børsene, steg kursene igjen i juni. Verdensindeksen steg ca 4 prosent i sommermåneden, og er opp sterke 15 % hittil i år. Oslo Børs steg knappe 2 prosent i juni, og er opp ca 8 prosent i år.

Utfallet av helgens G20-møte er viktig for aksjemarkedets videre utvikling.

– Handelskrigen truer global vekst. Resulterer møtene i fremskritt i forhandlingene mellom USA og Kina, vil trolig aksjemarkedene reagere positivt, uttaler Sættem. Hvis det derimot ikke kommer noe ut av G20-møtet i Japan, kan det bidra til nye børsfall.

6 av 10 fond på 10-på-topp-listen over de mest kjøpte fondene i juni er indeksfond. Resten er aktive fond med god historikk, samt et absoluttfond.

– Vi merker økende interesse for indeksfond. Disse fondene sikrer deg markedets avkastning til en lav pris, avslutter spareøkonomen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.