Tips til single som vil reise alene

sommer

Enten du ikke har møtt den spesielle enda, skal på forretningsreise eller bare trenger litt «alenetid», kan det å reise alene virke skummelt. Her er noen tips som kan gi deg akkurat den selvtilliten du trenger.

Det er rekordmange single i Norge i dag, og mange ser fordelen av å reise på ferie alene. Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn, mener det er et tegn på selvstendighet, fremfor ensomhet.

– Det er en flott mulighet å utfordre deg selv på. I tillegg har du bare deg selv å ta hensyn til og kan fokusere mer på kulturen og menneskene du møter. Ofte er det bare selve tanken på å reise et sted alene som er mer skummel enn det å faktisk gjøre det, sier hun.

Les også:  Moderne dating: Guide for nysingle nordmenn

Hun har også et viktig tips til single som er på jakt etter kjærligheten:

– For å finne den riktige partneren er det viktig at du har det bra med deg selv. Å gå ut av komfortsonen og bli kjent med deg selv på nye måter er både positivt for deg selv og for din fremtidige partner.

For single reisende som ønsker å knytte kontakt med nye mennesker, kan bruk av datingapper være nøkkelen.

I en tidligere undersøkelse blant brukerne av happn oppgir 54 prosent av norske single at de er åpne for å bli overrasket og for nye personligheter de kan møte.

Les også:  - Nå må det være fylkesvegenes tur!

– Det åpner opp en helt ny sfære av potensielle partnere, så det er et godt tegn at norske single er villig til å møte andre kulturer og oppdage nye ting. Vi råder alle til å omfavne friheten: enten det er en tur i lokalområdet, en reisevenn eller bare en morsom kveld du ender opp med å finne, vil du sannsynligvis ha en god historie å fortelle vennene dine hjemme, sier Mathiesen.

Eksperten har også god oversikt over hvilke destinasjoner som kan øke sjansene for en sommerflørt.

– Spanjolene elsker lange netter med god mat, dansing og festing, mens grekerne er veldig opptatt av å vise turister de beste stedene i området – her har du gode muligheter til å oppleve skjulte perler.

Les også:  Tinder datingtips: Slik swiper du inn høstflørten

Hun oppfordrer likevel om å være forsiktig og holde personlig informasjon, hotelladresse og reiseruten din privat, i det minste i begynnelsen.

Tips til den single som reiser alene:

· Gå utenfor komfortsonen, prøv nye ting!

· Bruk datingappene, bli kjent med lokale.

· Vær trygg, les om stedet du skal til, og ta vanlige forhåndsregler

· Bo sentralt og sosialt, det er enklere å møte folk der det skjer.

· Sett deg (litt) inn i den lokale kulturen og språket.

· Se etter noe nytt, det kan hende du finner en ny «type».

· Nyt friheten av å være alene!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.