MUSIKK: Vamp ute med albumet «Tiå det tar»

hes

I år feirer Vamp tretti år som band, noe de har all grunn til å feire. Øyvind Staveland og hans musikalske medsammensvorne kvitterer med å levere det som blir deres trettende studioalbum med tretten låter om drøm, virkelighet, lengsel, kjærlighet, strid og håp. Men aller mest er «Tiå det tar» et album om glede.

Èn million solgte plater, utallige priser, ros fra kritikere, kolleger og publikum, samt en endeløs rekke utsolgte konserter og nylig – et teaterstykke basert på bandets låter, er bare noe av det Vamp har oppnådd i disse tretti årene.

Bakteppet for den albuminnspillingen er nedstengningen i fjor vår, der alt plutselig stoppet opp. Plutselig var alt usikkert, konserter måtte utsettes, og man visste ikke når hele bandet kunne samles igjen. Øyvind Staveland, Jan Toft og Odin Staveland begynte i stedet å arbeide på den nye plata sammen. Etter hvert ble de andre musikerne trukket inn, men det er bandets harde kjerne som er albumets musikalske hovedarkitekter og Øyvind Staveland har skrevet musikken til samtlige tretten spor, men teksthjelp fra svundne storheter som Kolbein Falkeid og Hans Bårli, i tillegg til Tom Roger Aadland og Arne Birketveit.

«Tiå det tar» har blitt et helstøpt album som favner vidt, og som vil glede og overraske Vamps mange tilhengere rundt om i landet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.