Volkswagen åpner nytt 3D-printsenter

volkswagen

Volkswagens åpner et nytt 3D-printsenter i Wolfsburg på hele 3100 m2 med binder jetting-teknologi. Det gir enklere og raskere printing av metalldeler. I første omgang skal det produseres verktøy og deler til prototyper, men allerede om 2–3 år kan 3D-printede deler få innpass i serieproduksjon.

– Dette 3D-printsenteret tar Volkswagens additive produksjonsaktiviteter til nye høyder, uttaler Dr. Andreas Tostmann, styremedlem med ansvar for produksjon hos Volkswagen.

Fremtidens bilproduksjon
– Om 2-3 år vil tredimensjonal printing bli interessant for de første produksjonsdelene. I fremtiden vil vi kanskje kunne bruke 3D-printere direkte i produksjonslinjene for bilproduksjonen, legger Tostmann til.

Den nye generasjonen av 3D-printere er utviklet i samarbeid med amerikanske HP. Printerne er basert på binder jetting -prosessen, noe som supplerer den tidligere teknologien basert på selektiv lasersmelting (SLM). Binder jetting gjør fremstilling av metalldeler både enklere og raskere. Dette gjør teknologien aktuell for serieproduksjon.

Under åpningsseremonien understreket Oliver Pohl, sjef for additiv produksjon, at teamet hans har oppnådd bemerkelsesverdige resultater siden arbeidet med det nye senteret startet for bare ett år siden:

– Her har vi etablert et innovasjonssenter som vil bli av enorm strategisk viktighet for Volkswagen i framtiden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.