lofoten reine

Millionutbetalinger til Nordlandskysten

Nylig kom gladnyheten om at regjeringen foreslår å øke overføringene fra Havbruksfondet med 900 millioner for innværende år og hva dette betyr for den enkelte kommune. Dette betyr en total utbetaling til... Les mer »
dommerforeningen

Dommerforeningen ber regjeringen respektere Fosen-dommen

Til tross for at det er over to år siden Høyesterett avsa dom i Fosen-saken, har ikke avgjørelsen blitt tilstrekkelig fulgt opp. Nå må regjeringen og Stortinget respektere dommen. Hvis ikke svekkes... Les mer »
Elbilforeningen

– Regjeringen roter det til, Stortinget bør rydde opp

Om ett år og to måneder skal alle nye biler være elektriske. – I stedet for å ta tilstrekkelige grep, roter regjeringen det til, sa Unni Berge fra Elbilforeningen på høring hos finanskomiteen... Les mer »
frivillighet moms

Frivillighet Norge: Statsbudsjettet gir ingen garanti for full momskompensasjon

– Det er bra regjeringen sier at frivilligheten skal få full momskompensasjon og øker bevilgningen betydelig, men vi er skuffet over manglende regelstyring av ordningen. Regelstyring vil gi frivilligheten den garantien vi... Les mer »
nybil bruktbil

Advarer mot avgifter som gjør elbil dyrere

Norske husholdninger har fått dårligere råd, og sammen med økte elbilavgifter fører dette til en kraftig brems i elbilsatsingen. Elbilforeningen advarer nå finansministeren mot en ny runde med økte elbilavgifter. – Det vil... Les mer »
nfk

Vil ha enda sterkere satsing på samisk kunst og kultur i Nordland

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge ber om at regjeringen midtveis i stortingsperioden øker bevilgninger til samisk kunst og kultur betydelig i de to neste statsbudsjettene. – Fylkeskommunene i Nordland, Troms og Finnmark... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Dagligvare: Varsler ny høring om prisdiskriminering

Regjeringen vil gjøre en grundigere vurdering av et eventuelt forbud mot forskjeller i innkjøpspriser i dagligvarebransjen. Næringsministeren tar sikte på å sende nye forslag på høring til høsten. – Regjeringen har sammen... Les mer »
rein same

Samer og urfolksstatus: – Meningsløst vedtak som vil skape større problemer

Nylig besluttet stortinget å gi samer status som urfolk i grunnloven. Dette er et skritt i feil retning for likebehandling av alle innbyggere mener FrP. – Vi har sett et økende konfliktnivå mellom... Les mer »
stearinlys

Protest mot kutt i pårørendetilbud

Med et pennestrøk ble statsstøtten til Sanitetskvinnenes viktige tilbud for pårørende innen rus og psykisk helse kuttet. I dag skal sanitetskvinner, pårørende og støttespillere protestere foran Stortinget. Sanitetskvinnene (NKS) har fått avslag... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Utenriksministeren har fått marsjordre fra FN

En av FN-systemets mest ytterliggående antisemitter, Francesca Albanese, som er FNs «spesialrapportør for menneskerettighetssituasjonen i okkuperte palestinske områder,» har nylig sendt brev til Norges utenriksminister hvor hun anklager Norge for kategorisk å «nekte å treffe tiltak nedfelt... Les mer »