Protest mot kutt i pårørendetilbud

stearinlys

Med et pennestrøk ble statsstøtten til Sanitetskvinnenes viktige tilbud for pårørende innen rus og psykisk helse kuttet. I dag skal sanitetskvinner, pårørende og støttespillere protestere foran Stortinget.

Sanitetskvinnene (NKS) har fått avslag fra Helsedirektoratet på søknad om støtte til drift av våre veiledningssentre for pårørende til rusmiddelavhengige og/eller psykisk syke.

Støtten har utgjort halvparten av grunnfinansieringen de siste 12 årene, og konsekvensen er alvorlige kutt og en rasering av tilbudet til pårørende over hele landet. Det har fått mange til å reagere.

Onsdag kl. 16 foran Stortinget vil man protestere mot avslaget på støtte. En pårørende til en rusmiddelavhengig, Ingvild Aga, vil snakke om hvor viktig tilbudet er, og en rekke sentrale politikere skal holde appell. Generalsekretær Malin Stensønes vil lede arrangementet.

N.K.S. har veiledningssentre i Oslo, Skien, Kristiansand, Haugesund, Sandnes, Stjørdal, Bodø og Alta. Både voksne, familier og barn kan få hjelp ved sentrene, som hadde nær 10 000 pårørendesamtaler i 2022. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.