Statens vegvesen: Dra på hytta lørdag eller tirsdag

fart bil laserkontroll

Når 1,2 millioner nordmenn skal på hytta i påsken kan det fort bli store forsinkelser på veiene. Rådet er å velge litt unormale reisetider, spesielt på hjemreisen.

Selv en sen påske trekker nordmenn til hytta. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Respons analyse på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

– Det er et par ting bilistene som skal på påskefjellet. Vent med å skifte til sommerdekk og sjekk fjellovergangene. Ha fulle batterier på elbilen og planlegg hvor du må lade på veien. Ikke minst må du forvente kø og roe helt ned bak rattet, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind.

Blant forsikringskundene til SpareBank 1 og DNB er det registrert over 4500 bilskader de siste tre påskene. Skadene har en samlet kostnad på over 70 millioner kroner.

– På mange strekninger blir det både dobling og tredobling av trafikken i påskeferien. Det er når hyttefolket skal hjem at det blir mest forsinkelser, og disse dagene må du forvente kø. Et godt råd er å reise hjem fra fjellet enten tidlig på morgenen eller seint på kvelden, eventuelt unngå å reise hjem 1. eller 2. påskedag, sier Åsmund Møller Johansen, senior kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen.

De siste årene har utfartstrafikken i påsken fordelt seg jevnere fra fredag til onsdag.

– Påskeutfarten er ikke like utfordrende som før da det var mer konsentrert trafikk før palmesøndag. I år kommer påsken sent og flere vil kanskje oppsøke sjø eller by i stedet for fjellet. Det kan bety at trafikken sprer seg på flere veier eller at det blir mindre trafikk på veiene, sier Johansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.