Statsforvalteren i Nordland: Barnehager og skoler må være forberedt på endringer i rød og gul sone

Statsforvalteren i Nordland

Utviklingen i smittesituasjonen kan endre seg svært raskt og alle barnehage- og skoleeiere bør være best mulig forberedt på endringer mellom gult og rødt tiltaksnivå, opplyser Statsforvalteren i Nordland.

Kommuner og andre aktører må derfor forberede seg på og legge planer for at nasjonale og lokale smitteverntiltak kan iverksettes på kort varsel. Kommunene bør utarbeide rutiner for hvordan informasjon om nye tiltak og endring av tiltaksnivå skal distribueres raskest mulig til aktører som har ansvar for å gjennomføre tiltakene, eller som berøres av tiltakene.

Skolen må være spesielt oppmerksomme på elever med særlige behov, elever som har hyppige fraværsperioder og elever som kan oppleve negative konsekvenser av redusert tilbud. Elever med særlige behov skal ha et tilbud på skolen selv om skolen er stengt eller driver på rødt nivå, opplyser Statsforvalteren i Nordland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.