Dette er vinnerne av Music Moves Europe Talent Awards 2021

scandic live nation

Sassy 009 (no), Alyona Alyona (ua), Inhaler (ie), Julia Bardo (it), Lous and the Yakuza (be), Melenas (es), Rimon (nl) og Vildá (fi) er vinnerne av Music Moves Europe Talent Awards 2021.

Publikumsprisen 2021 gikk til den ukrainske rapperen Alyona Alyona, som ble offentliggjort av den Europeiske kommisjonæren for kultur, Mariya Gabriel. Denne årlige EU-prisen for populær og kontemporær musikk hyller artister som er i ferd med å bryte igjennom, og som representerer dagens og morgendagens europeiske sound.

Prisutdelingen fant sted digitalt fredag 15. januar på den virtuelle plattformen Nite Hotel. Seremonien ble ledet av Melanie C, som etterfølger tidligere verter som Jools Holland, Eric Corton og Thomas Neuwirth (Conchita Wurst). Dette var den tredje utgaven av EUs musikkprisutdeling. Blant de tidligere vinnerne finner vi bl.a. Rosalía, Meduza, Bishop Briggs, girl in red and Pale Waves.

Premiepakken
Vinnerne av de første 8 prisene ble valgt ut av en ekspertjury bestående av Wilbert Mutsaers, Julia Gudzent, Katia Giampaolo, Huw Stephens og æresjurymedlem Naaz (publikumsvinner 2020). Vinnerne av denne første kategorien mottar en pris til en verdi av €10.000,-, som inkluderer en forretningsstøttepakke, levert av partnerne bak prisutdelingen.

Denne pakken består av karrierefremmende tjenester levert av disse organisasjonene. Som vinner av publikumsprisen, vinner i tillegg Alyona Alyona €5000 ekstra, og blir invitert til å spille en filmet livesession på Deezer-studioet i Paris.

Feiring av europeisk talent
Sammenlignet med anglo-amerikansk musikk er totalprosenten av musikk med opprinnelse fra det kontinentale Europa relativt liten.

Music Moves Europe Talent Awards har blitt til for å aksellerere de internasjonale karriérene til lovende europeiske artister.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.