Slik ble matte favorittfaget

JobbAktiv

«Russisk matematikk» er blitt en suksessoppskrift, som gir resultater ved en rekke skoler landet rundt.

For andre år på rad arrangeres konferansen Mattemestring, som kan mønstre en rekke av landets ledende krefter innenfor matematikk i grunnskolefeltet. I løpet av den to dager lange konferansen på Gardemoen 31.januar og 1. februar skal mange ulike grep for bedre matematikkforståelse og økt motivasjon for faget belyses.

«Russisk matematikk»
Engebråtenmodellen, som også kalles dybdelæringsmodellen skal utforskes, og det samme gjelder såkalt «russisk matematikk», som har gitt oppsiktsvekkende resultater for skolene som har tatt i bruk den modellen.

Matte ble morsomt
– Matte er det morsomste faget, sier elever ved Bølehøgda skole, ifølge avisen Varden, som har intervjuet lærere og elever om matematikkfaget, og bruken av «Utviklende læring», som modellen også kalles.

«Superlærer»
Vibeke Gwendoline Fængsrud har skaffet seg et navn som «Mattedama». Hun strøk i matte på videregående. I dag er hun gründer av House of Math, forfatter av Superkjapt- og Superhefte-seriene i matematikk, bli god i matte-bøkene for 1. – 10.klasse. Hun er foredragsholder og lærer, og driver selvsagt sin egen blogg. Fængsrud er en i rekken av faglige tungvektere som skal inspirere mattelærere.

– Vi mener programmet for konferansen er oppsiktsvekkende godt, og vi kan garantere et faglig veldig godt utbytte, sier Knut Ivar Aarstein i Jobbaktiv, som er en av arrangørene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.