602 millioner kroner til mer innovasjon i næringslivet

Nærings- og fiskeridepartementet

66 bedrifter over hele landet kan nå sette i gang innovasjonsprosjekter. Gjennom Forskningsrådet støtter regjeringen nå norske innovasjonsprosjekter i næringslivet med til sammen 602 millioner kroner.

– Nesten 1,7 milliard kroner er i løpet av året tildelt innovasjonsprosjekter i næringslivet gjennom Forskningsrådet til 164 foretak. Dette kommer i tillegg til en rekke andre krisetiltak som regjeringen har stilt til disposisjon for næringslivet. Det pågår en voldsom kunnskapsutvikling i norske bedrifter og vi må støtte oppunder dette for å sikre bærekraft vekst og økt konkurransekraft, sier næringsminister Iselin Nybø (V). 

Les også:  Virke: Svak avslutning på året i byggevarehandelen

Forskningsrådet har i år innført løpende søknadsmottak og flere vedtaksrunder for innovasjonsprosjekter i næringslivet. Nå i den siste bolken investeres 602 millioner kroner til 66 bedrifter pluss samarbeidspartnere i hele landet. Sammenlignet med 2019 har Forskningsrådet tildelt vel 450 millioner kroner mer i 2020. Prosjektene er i alle bransjer og størrelser – og rettet mot ulike utfordringer; blant annet i energiselskaper, helseteknologibedrifter, reiseliv, landbruk og havbruk, og i unge oppstartsbedrifter, små og mellomstore bedrifter og store foretak.

Les også:  NHO og Innovasjon Norge styrker samarbeidet

Blant annet får bedriften Nova Sea på Lovund i Nordland støtte.Bedriften skal utvikle effektive og kortreiste verdikjeder for å øke materialgjenvinning av plastavfall fra oppdrettsnæringen – fra 0 til 75 prosent.

– Norske bedrifter må finne løsninger på store samfunnsutfordringer. Nova Sea er en viktig hjørnesteinsbedrift på Lovund som tar tak i problemet med plast på avveie. Det er inspirerende å se bedrifter som Nova Sea ta ansvar, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H).

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.