Skal bygge utviklingsarena for Forsvaret i Narvik

nfk

Fylkesrådet bevilger over 3,4 millioner kroner til Arena Nord Utvikling for å etablere en industriell utviklingsarena for Forsvaret på Elvegårdsmoen i Narvik kommune, opplyser Bodøposten.

– Hvis Arena Nord Utvikling lykkes i arbeidet vil vi få etablert en ny type industri i nord, og potensialet for internasjonale leveranser er stort, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

– Satsingen treffer godt tidsmessig. Den nye trusselsituasjonen i Europa etter Russlands angrepskrig mot Ukraina, gjør at Forsvaret ser på løsninger og muligheter for å utvikle et innovasjonssenter i Nord-Norge.  Slik kan Forsvaret raskere nyttiggjøre seg ny teknologi og styrke sikkerhet og beredskap i nord. Dette behovet blir forsterket gjennom inntreden av Sverige og Finland i NATO, sier fylkesrådslederen. Hun legger til at Arena Nord Utvikling allerede har etablerte samarbeid med Kongsberg Defence & Aerospace (KDA).

Les hele saken her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.