Pumpkin Martini anyone?

pernod

Halloween er rett rundt hjørnet, og for de voksne av oss som ikke feirer med godterier kan man heller ta seg en lekker Halloween drink: Absolut Spooky Pumpkin Martini. Den er ikke så vanskelig å lage.

Ingredienser:

  • Isbiter
  • 45ml Absolut Vodka
  • 30ml melk
  • 1ts kanelsirup
  • 2 ts gresskarpuré
  • 2-3 dråper vaniljeessens

Ha isbiter i en cocktail shaker, tilføy alle ingredienser – shake it baby (10 sekunder minimum), og hell over i et cocktail glass (gjennom en «strainer»). Spooky? Not really. You totally got this!

Les også:  Feirer friluftslivets ildsjeler

Kanelsirup: Gjett om du kan lage den selv! Ha 235 ml vann og 2 kanelstenger i en kjele, kok opp og la det koke i minst 10 minutter. Fjern kanelstangene og tilsett 150 gr sukker. Kok opp igjen inntil sukkeret har løst seg opp. Avkjøl før kanelsirupen tas i bruk. Oh ja, alternativt kan kanelsirup selvsagt kjøpes i butikk.

Gresskarpuré: Kan kjøpes i utvalgte dagligvarebutikker, men det jo så lett å lage selv! Vi vet jo at du skal skjære ut og lage dette fancy gresskaret, som skal pryde inngangen til hjemmet ditt. Men så var det gresskarkjøttet da. Skjær gresskarkjøttet i jevne biter. Kok bitene helt møre i vann. Hell av kokevannet og mos gresskarbitene. (Ønsker du en helt glatt puré kan du kjøre gresskarbitene med en stavmikser eller i en hurtigmikser.) Done. 

Les også:  Israel fjerner alle krav til PCR-tester

Gresskarpuré kan brukes til så mye utover i denne lekre drinken her. Hva med å lage en klassisk Pumpkin Pie?! Og du kan jammen fryse den ned også, så blir det muligens en Spooky Pumpkin Martini til Thanksgiving, hvem vet.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.