– Positivt for Sandnessjøen

Nordland fylkeskommune

Fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland, hilser Equinors beslutning om å velge Skarv-plattformen som vert for Ørn-feltet velkommen og understreker at dette vil gagne leverandørindustrien på Helgeland.

– Jeg ser det som svært positivt at Aker BP får operatøransvaret for Ørn. Dette vil bidra til å opprettholde viktige drifts- og basetjenester i Sandnessjøen i tillegg til helikopter tjenester fra Brønnøysund. Basene og driftsmiljøene på Helgeland er bygd opp over tid, og Ørn vil bidra til å videreføre disse, sier hun.

Haukland ser på beslutningen som et direkte resultat av den jevnlige dialogen med Equinor som hun har tatt initiativ til.

– Vi etablerte en jevnlig dialog med Equinor i forbindelse med trusselen om nedleggelse av Aker Solutions i fjor, og har fortsatt denne også i ettertid. En hovedmålsetting har vært å sette Nordland på kartet. Nå ser vi fruktene av at vi har kommunisert behovet for økt verdiskaping på land i fylket knyttet til olje- og gassnæringen, sier Haukland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.