olje gass

Rekord for petroleumsskatten i 2022

Petroleumsskatten for 2022 ventes å bli 884 milliarder kroner. Det viser nye og reviderte tall fra Oljeskattekontoret i Skatteetaten. Etter å ha innhentet oppdaterte tall fra oljeselskapene, er forventet petroleumsskatt for fjoråret... Les mer »
iran

LESERINNLEGG: Når utenrikspolitikken er et stort hinder for fred

I 2021 informerte israelske myndigheter Norge og EU om at en rekke palestinske frivillige organisasjoner som mottar bistandsmidler, i virkeligheten driver innsamling av penger for å lønne medlemmer av terrororganisasjonen Folkefronten for frigjøring av Palestina,... Les mer »
Skatteetaten

Petroleumsskatt på 299,2 milliarder kroner for 2021

Høyere olje- og gasspriser førte til at petroleumsskatten økte kraftig i 2021. Fastsatt skatt for petroleumsselskaper er på totalt 299,2 milliarder kroner for 2021. Det er en økning på 320,6 milliarder kroner fra 2020, da tilsvarende beløp... Les mer »
olje gass

LO skuffet over utsettelse

– Det er skuffende at utbyggingen av Wisting-feltet blir utsatt. Denne utbyggingen er viktig for kompetanse og kapasitet også i leverandørindustrien, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik i forbindelse med at Equinor og... Les mer »
ukraina

LESERINNLEGG: Krigen er ikke langt «der borte»

Russere i Norge arresteres for dronebruk. Heimevernet vokter olje- og gassanlegg på land. Sjøforsvaret overvåker rørledninger, oljeinstallasjoner og våre maritime interesser. Og Putin truer med bruk av atomvåpen. Krigen rykker nærmere oss.... Les mer »
redningsselskapet

Redningsselskapet frykter svekket beredskap langs kysten

Sterk økning i drivstoff og energipriser gjør at Redningsselskapet frykter at kystberedskapen svekkes om ikke Stortinget bevilger ekstra midler i revidert nasjonalbudsjett. Redningsselskapet forventer til sammen 25 millioner i årlige økte strøm- og... Les mer »
nfk

Milepæl for basene på Helgeland

– Vi er svært fornøyde med at Norsk olje og gass nå har samlet operatørselskapene i en felles uttalelse hvor det heter at basene prioriteres i forhold til aktivitet på våre felt... Les mer »
fabrikk

Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland: – Gledelige signaler fra Equinor

– Det er veldig positivt at Equinor har bestemt at all leteboring nord for Heidrunfeltet skal betjenes av basene på Helgeland, og også vil at samarbeidsaktører skal følge samme praksis, sier fylkesråd... Les mer »
nfk

Slår alarm om basene på Helgeland

Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland er svært bekymret for utviklingen av baseaktiviteten på Helgeland. – Leteaktiviteten får nå en markant oppsving mens basene drives med marginer ned mot en... Les mer »
været bodø

Hurdalsplattformen: – Gir ikke taktskifte i miljøpolitikken

– Hurdalsplattformen gir ikke det taktskiftet vi tenger for å løse natur- og klimakrisen. Dessverre vil regjeringen videreføre Erna Solbergs kurs med fortsatt oljeleting og nedbygging av norsk natur, sier Truls Gulowsen,... Les mer »