De første kontraktene for ny flyplass i Mo i Rana er undertegnet

avinor

Avinor har tildelt de tre første kontraktene for ny flyplass i Mo i Rana. Dermed kan det forberedende anleggsarbeidet starte.

Tidligere denne måneden ble finansieringen av ny flyplass i Mo i Rana godkjent. Dermed kunne Avinor tildele de første kontraktene, og nå er alle tre signert.

Kontrakten for anleggsveier gikk til PK Strøm AS, kontrakten for utslippsledning gikk til Tore Løkke AS, og kontrakten for samspillsrigg gikk til Utleiekompagniet AS.

– Det var gode tilbudskonkurranser, og vi er svært fornøyde med å ha funnet gode entreprenører til å gjennomføre arbeidet, sier konserndirektør bærekraft, konsept- og infrastrukturutvikling i Avinor, Thorgeir Landevaag.

Et av selskapene, PK Strøm AS, holder til kun et par timers kjøretur unna Mo i Rana.

– Det er veldig hyggelig å se at de lokale bedriftene er konkurransedyktige, legger han til.

Etter planen skal det forberedende arbeidet starte allerede til høsten. Da skal anleggsveier, utslippsledning og samspillsrigg på plass.

– Dette er viktig arbeid for at vi raskere kan komme i gang med den store entreprisen, som er å fjerne løsmasse og starte sprenging på den store tomten hvor flyplassen skal etableres.

Utslippsledningen skal håndtere overvann i anleggsfasen.

– Å få på plass utslippsledningen er en forutsetning for å starte den store anleggsperioden. Dette er en midlertidig løsning, som har fått tillatelse avStatsforvalteren i Nordland ettersom det ikke innebærer fysisk inngrep i elvestrengen.

Det skal også bygges anleggsveier og samspillsrigg. Sistnevnte er kontorlokaler hvor partene skal sitte sammen for å gjennomføre prosjektet.

– Avinor er veldig forøyd med å ha signert de første entreprisekontraktene, og ser frem til en ordentlig byggestart tidlig høst. Endelig kan byggingen starte, avslutter Landevaag.

Avinor tar sikte på å tildele samspillentreprisen i månedsskifte august-september.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.