Volkswagen og Microsoft bygger fremtidens biler

volkswagen microsoft

Dr. Herbert Diess, administrerende direktør i Volkswagen AG, og Satya Nadella, administrerende direktør i Microsoft, forteller om resultater av samarbeidet så langt, og peker ut veien videre.

– Vårt strategiske partnerskap med Microsoft er en nøkkelfaktor i å utvikle Volkswagen til å bli en software-drevet tilbyder av mobilitet. Med Volkswagen Auotmotive Cloud, arbeider vi med en unik løsning for våre kunder. Våre muligheter for oppskalering gir oss et stort konkurransefortrinn på dette feltet, sier Dr. Herbert Diess.

– Digital teknologi endrer raskt alle områder innen bilindustrien – fra produksjonsprosessen til selve bilen, sier Satya Nadella. – Vårt partnerskap vil gjøre det mulig for Volkswagen å levere Azure-baserte nettverkstjenester for bilene, som vil akselerere selskapets forvandling til en programvare-drevet tilbyder av mobilitet, og definere framtidas mobilitet for folk over alt.

Volkswagen akter å øke den globale utbredelsen av Automotive Cloud, som til nå har vært utviklet utelukkende for det europeiske markedet. Microsoft Azure, med sin omfattende sky, edge, kunstig intelligens (AI) og «Internet of Things» (IoT) vil fortsatt danne grunnlaget for det voksende digitale økosystemet. Volkswagen vil bruke Automotive Cloud som kjerne i kjøretøy og behandlingen av servicedata.

Christian Senger, som er ansvarlig for Volkswagen Automotive Cloud hos Volskwagen, sier: – Volkswagen Automotive Cloud vil bli den globale, teknologiske ryggraden i vårt digitale økosystem. Samtidig vil vi lansere en ny høytytende programvarearkitektur i våre kjøretøy. Dette vil legge alt grunnlag som trengs for full nettverksoppkopling av vår kjøretøyflåte, og for utviklingen av tjenester som gir merverdi for våre kunder.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.