LESERINNLEGG: Demokratene vil oppheve tvangssammenslåingen av kommuner og fylker

natur norge

Demokratene har sett seg lei på at særlig Oslo, styrer utviklingen i hele landet. Norge har en unik spredt bosetning, og sentraliserings-teorier fungerer ikke her i landet.

Av Vidar Kleppe, stortingskandidat for Demokratene

Om staten slutter å sløse bort penger i utlandet, har vi råd til bygder og byer med god infrastruktur og gode offentlige lokale tilbud i hele Norge.

Kommune- og fylkesreformen avskaffet fylkesnavn med tradisjoner tilbake til sagatiden, og erstattet dem med sjelløse kolosser som ingen av innbyggerne egentlig følte seg hjemme i.

Les også:  Redningsselskapet: - Syv personer druknet i november

Kommunene og fylker har også blitt slått sammen, oftest imot innbyggernes vilje, uten at de påståtte stordriftsfordelene og bedre tjenester til folket har inntruffet.

Dette har endret kommunene fra å være små størrelser, der hvert individ kan påvirke mye, til å bli store byråkratier hvor folket ikke tilstrekkelig blir hørt. Det er ingen skam å snu. Demokratene vil når vi kommer på stortinget etter høstens valg: Avskaffe kommune- og fylkesreformen.

Les også:  Mange kjører på sommerdekk i snøvær

Sammenslåinger vedtatt i Stortinget skal oppheves dersom èn av de kommunene eller fylkene som ble tvangssammenslått sammen selv ønsker dette – eller folket gjennom innbygger initiativ og folkeavstemning.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.