ANNONSE: Slik får du frigjort mer tid i hverdagen

Prøver du også å ta igjen alt for mye i hverdagen? Føler du at du aldri har tid til alt du gjør og føler deg utilstrekkelig på grunn av det? Vi har nesten alle vært i den situasjonen, og det er ikke bærekraftig.

Du opplever kanskje at du tar ofte for mye for mye ansvar fordi du har vanskelig for å si nei, eller det oppstår andre uforutsigbare situasjoner som gjør at du ikke har tid til noe annet.

Føler du at du vil oppdage en annen måte å komme deg gjennom hverdagen på, kan du lese videre her og få tips til hvordan du kan frigjøre tid i hverdagen. Denne artikkelen er for alle som føler seg stresset eller nervøs for hvordan man skal takle alt.

Slutt å handle mat hver dag

Hvor mye tid bruker du i gjennomsnitt på å handle mat hver uke? Er du en av dem som handler hver dag eller handler du en gang i uken? Uansett hvilken type du er, bruker du sannsynligvis alt for mye tid på å handle til husholdningen. Og ikke nok med det, du bruker også tid på å tenke på hva du skulle kjøpe.

Det er en enkel måte å unngå den tidstyven på, og det er også sunt. Med en matkasse kan du enkelt få ferske råvarer og alle ingredienser du trenger til å lage ukens middager, rett på døren, hver eneste uke. En matkasse fra HelloFresh lar deg velge ny meny hver uke, slik at du kan prøve ny og spennende mat.

Ved å ha en matkasse sparer du tid på å planlegge mat for hele uken, og du sparer tid på å handle. Da kan du spare tid hver dag i uken som du kan bruke til å være sammen med familien.

Sett begrensning på skjermtiden din

Hvis du har en smarttelefon, vil du sannsynligvis få et lite varsel om hvor mye skjermtid du har hver uke. Det hender at du kommer hjem etter en lang dag og vil slappe av med mobilen en stund, men det lille øyeblikket kan lett bli flere timer, og plutselig er det på tide å lage kveldsmat.

På mange mobiler kan du heldigvis stille inn en timer på hvor mange timer du vil bruke på sosiale medier. Det kan føles unødvendig, men når du har testet det, vil du bli klar over hvor mye tid du faktisk bruker på mobilen.

Planlegg tiden din

Sørg for at du har en kalender som du bruker daglig. Den trenger ikke være analog, men kan like gjerne være digital hvis det er mer praktisk for deg. Du kan også synkronisere mobilen og datamaskinen din slik at du alltid kan legge inn planene dine umiddelbart. Da kan du også se dem på skjermen din hvis du ønsker å bli påminnet daglig.

Ved å holde styr på planene dine er det lettere å stresse ned og gjøre andre ting når du er ledig.

Prioriter det du trenger i hverdagen

Det kan være vanskelig å kjenne etter og finne ut hva som egentlig er viktig for en. Men når du først har gjort det, blir alt annet lettere å prioritere. Hvis du for eksempel vet at det er viktig for deg å gå en tur hver dag, så kan du legge planer rundt det. Så hvis du vil møte en venn, kan du foreslå en tur sammen.

Eller hvis det er viktig for deg å lese litt hver dag så kan du prioritere å ikke ha planer etter klokken ni, slik at du kan koble av med en bok. Det gir mye mer tid når du vet hvordan du vil styre hverdagen, og du gjør det du liker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten