Pass på at du har reiseforsikring på småturer

busser

Nordmenn som har reiseforsikring gjennom kredittkortet kan gå på en smell når de drar på hytta. – Hvis du ikke har betalt turen med kort, eller med feil kort, risikerer du å stå uten reiseforsikring, advarer Codan Forsikring.

Reiseforsikring kan tegnes ved å kjøpe helårsreiseforsikring eller ved å betale minst 50 prosent av utgiftene for reiser med et kredittkort som inkluderer reiseforsikring. Når en reise inkluderer fly utgjør flybillettene ofte største delen av reiseutgiftene og betales på forhånd. Da kan forsikring gjennom kredittkort fungere greit, men det kan by på problemer på en biltur der utgiftene betales underveis og i flere transaksjoner. 

– Hvis du kjører til hytta og ikke betaler drivstoff og eventuelle ferjer eller bompasseringer med kredittkort så har du ikke reiseforsikring gjennom kredittkortet. Hvis du da ikke har helårsreiseforsikring, blir du selv sittende igjen med regningen hvis du blir skadet eller frastjålet noe på reisen. Det kan bli kostbart, sier kommunikasjonssjef Georg Richvoldsen i Codan Forsikring.

Til forskjell fra forsikring gjennom kredittkort gjelder de fleste helårsreiseforsikringer fra du går ut døra hjemme, og dekker også tyveri på vei til eller fra fritidsaktiviteter eller butikken. Hvis du ikke betaler drivstoff for bilen eller månedskort for kollektivtransport med kredittkort, vil ikke reiseforsikring gjennom kredittkort gjelde i slike situasjoner.

– Vi anbefaler å ha helårsreiseforsikring for da er du dekket også på småturer. Da trenger du ikke å passe på hvilket kort du benytter når du fyller bensin eller fyller på månedskortet for buss, sier Georg Richvoldsen.

Reiseforsikring gjennom kredittkort følger med når 50 prosent av utgiftene betales med kortet, uten at en betaler noe for forsikringen. Det kan gjøre det attraktivt å velge en slik løsning.

– Det er viktig å være klar over at en slik reiseforsikring ikke nødvendigvis er gratis hvis du får behov for å bruke den. Mange kredittkortselskaper har en egenandel ved skade som de fleste helårsforsikringer ikke har, og kortet har ofte et årsgebyr. Dette er viktig å tenke over når du skal bestemme deg for hvilken forsikring du skal velge, sier Georg Richvoldsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.