Daniel Kvammen og Aslag Haugen slipper låta «Den tyngste turen»

playground

Daniel Kvammen og Aslag Haugen slipper selve definisjonen av låta for gjenåpningen av Norge. Fylt med bilder fra norsk natur og fjell speiler teksten i singelen den vonde, lange reisen fra et mørkt indre og ut mot lyset. 

«Tenk om det går bra til slutt?» og «Den tyngste turen kan bli den finaste du får.» En mer passende tekst skal en lete lenge etter sommeren 2021.

Med seg på laget har Kvammen fått med selve gudfaren fra Hallingdal, Aslag Haugen fra Hellbillies. En begivenhet som mildt sagt kjennes fundamental for Kvammen.

– Den tyngste turen er ein av mine aller, aller mest personlige tekster, skrive i ein tid der all trygghet var i ferd med å rase rundt meg, deler Daniel om låta. Å få med meg Aslag, den ultimate barndomshelten, til å synge ei trøstande strofe, kjennes så utrolig passande at eg har vanskelig for å ikke bli skikkelig, skikkelig rørt.

– Eg skjønte ikkje kor stort det skulle bli før han møtte opp i studio og begynte å synge, forteller Kvammen selv om opplevelsen i studio med Aslag Haugen. Dette er alt, ALT eg har vokst opp med. Alle bilturar, alle fyllefestar, alle jenter eg har klina med, alle kompisar eg har slåss med. Så mykje vennskap og moro. Det finnes så utrulig mykje kjærleik og trygghet for meg i den stemma hans.

– Veldig hyggelig å gjøre «Den Tyngste Turen» sammen med Daniel, forteller Aslag Haugen om samarbeidet. En sterk tekst og god låt.

Den tyngste turen er Daniel og Aslags kime av lys i mørket. Når alt er vondt og mørkt, finnes det fortsatt samhold, håp og et lys i enden av tunnelen. En tekst som vi alle kan kjenne oss igjen i akkurat nå, etter et år med usikkerhet og ensomhet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.