fartsgrense

Flere trafikkdrepte – Fortsatt mange unge

17 personer mistet livet på norske veier i årets tre første måneder. Dette er seks flere enn i tilsvarende periode i fjor. Mer enn halvparten av de omkomne var unge mennesker. I... Les mer »
Statens vegvesen

Første sprengning på ny E6 i Grane

Nå sprenges den første salven for å bygge ny E6 sør i Grane kommune på Helgeland. Meld deg på SMS varsling for varsel sprenging, oppfordrer Statens vegvesen. Tirsdag 28. mars sprenger entreprenøren Johs... Les mer »
fartsgrense

For mange dropper bilbelte

Statens vegvesen kontrollerte belte- og hjelmbruk på 250 000 kjøretøy i fjor. Det resulterte i 2189 gebyr og 38 anmeldelser. Ulykkesanalysene til Statens vegvesen viser at 35 % av de som omkommer,... Les mer »
Statens vegvesen

Starter skogrydding på siste del av ny E6 Helgeland

I neste uke (uke 8) begynner entreprenøren Johs J. Syltern å fjerne skog for å bygge ny E6 på strekningen Trøndelag grense–Lille Majavatn. kogsarbeidet har en planlagt varighet fra uke 8 til... Les mer »
statens vegvesen

Skredfare: Veien mellom Bodø og Fauske kan bli stengt fra søndag

Riksveg 80 mellom Fauske og Bodø kan bli stengt på kort varsel dersom det oppstår fare for nye sørpeskred ved Kistrand i løpet av helga. Det har kommet mye snø det siste... Les mer »
Statens vegvesen

Fremdeles interesse for personlige bilskilt

I overkant av 11 500 kjøretøy kjører rundt i Norge med sine egne spesielle skilt. Og selv nå snart syv år etter lanseringen, er det interesse for å sette sitt eget preg... Les mer »
statens vegvesen

Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske stengt

Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske vil ikke åpne før tidligst torsdag ettermiddag. På grunn av dårlig vær har det ikke vært mulig å fly over skredområdet med helikopter eller drone onsdag,... Les mer »
vinter vei

E6 i Saltdal skal flomsikres

Statens vegvesen starter nå opp med flomsikring av E6 ved Storalmenningen i Øvre Saltdal. De siste årene har det skjedd store endringer i elveløpet i Saltdalselva ved Storalmenningen. Dette har ført til... Les mer »
statens vegvesen

Feil og mangler på over 47 000 kjøretøy!

I 2022 var 496 000 tunge kjøretøy innom en av Vegvesenets kontrollplasser. Det ble funnet feil og mangler på over 47 000 kjøretøy. Utekontrollørene i Statens vegvesen jobber hver dag for å... Les mer »
statens vegvesen

Statens vegvesen: Slik kan anleggsbransjen gjøre skipsfarten grønnere

Veien til verdens mest effektive og miljøvennlige skipsfart er asfaltert. Det viser veikartet som Statens vegvesen og Grønt Skipsfartsprogram overrakte Klima- og miljødepartementet mandag. Løsninger for klimakutt i bygg- og anleggsnæringa finns... Les mer »