Statens vegvesen

Fremdeles interesse for personlige bilskilt

I overkant av 11 500 kjøretøy kjører rundt i Norge med sine egne spesielle skilt. Og selv nå snart syv år etter lanseringen, er det interesse for å sette sitt eget preg... Les mer »
statens vegvesen

Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske stengt

Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske vil ikke åpne før tidligst torsdag ettermiddag. På grunn av dårlig vær har det ikke vært mulig å fly over skredområdet med helikopter eller drone onsdag,... Les mer »
vinter vei

E6 i Saltdal skal flomsikres

Statens vegvesen starter nå opp med flomsikring av E6 ved Storalmenningen i Øvre Saltdal. De siste årene har det skjedd store endringer i elveløpet i Saltdalselva ved Storalmenningen. Dette har ført til... Les mer »
statens vegvesen

Feil og mangler på over 47 000 kjøretøy!

I 2022 var 496 000 tunge kjøretøy innom en av Vegvesenets kontrollplasser. Det ble funnet feil og mangler på over 47 000 kjøretøy. Utekontrollørene i Statens vegvesen jobber hver dag for å... Les mer »
statens vegvesen

Statens vegvesen: Slik kan anleggsbransjen gjøre skipsfarten grønnere

Veien til verdens mest effektive og miljøvennlige skipsfart er asfaltert. Det viser veikartet som Statens vegvesen og Grønt Skipsfartsprogram overrakte Klima- og miljødepartementet mandag. Løsninger for klimakutt i bygg- og anleggsnæringa finns... Les mer »
Statens vegvesen

Bergåstunnelen på E6 Helgeland: Full stopp etter uvanlig funn

Arbeidet i Bergåstunnelen på E6 Helgeland er satt på pause. Man har trolig truffet store mengder løsmasser fra før siste istid. Statens vegvesen og totalentreprenør LNS AS har møtt på en svært... Les mer »
statens vegvesen

Nye E6 Helgeland snart ferdig

Gigantprosjekt avsluttes der det startet. Vegvesenet har inngått byggekontrakt på den siste biten av E6 Helgeland. Når er det helt klart at Johs. J. Syltern AS skal bygge E6 Trøndelag grense-Lille Majavatn.... Les mer »
vinter trafikk

100 drept på veiene i år: 7 døde i oktober

Etter en ulykkestung vår og sommer er ulykkestallene igjen tilbake på et lavt nivå. Seks ulykker med syv døde er status i trafikken i oktober. I oktober i fjor omkom fem. 100... Les mer »
statens vegvesen

Må stenge E6 i Grane to timer hver tirsdag

E6 ved Lien i Grane kommune på Helgeland må stenges hver tirsdag mellom kl. 22.00 – 24.00 grunnet sprengningsarbeid, opplyser Statens vegvesen. To times kveldsstenging av E6 på tirsdager vil vare i... Les mer »
statens vegvesen

Selfors bru på E6 i Rana blir enveiskjørt i en måned

På grunn av vedlikeholdsarbeid på Selfors bru i Mo i Rana, må trafikken sørover på E6 kjøre gjennom Selfors og via Nesnavegen de neste ukene. Arbeidet på brua starter mandag 19. september,... Les mer »