Statens vegvesen

Tre leverandører kjemper om å bygge indrefileten på E6 Helgeland

Staten vegvesen har valgt ut hvilke tre leverandører som er med videre i konkurransen om å få levere tilbud til ny E6 Trøndelag grense-Lille Majavatn. Det var solid interesse for å få... Les mer »
Statens vegvesen

Fem ønsker å bygge indrefileten på Helgeland

Fire norske og en utenlandsk entreprenør ber om å få levere tilbud på ny E6 Trøndelag grense–Lille Majavatn. Statens vegvesen skal nå gjennomgå søknadene og invitere de 3 best kvalifiserte leverandørene til... Les mer »
vinter

– Vær litt kylling i påsketrafikken

Statens vegvesen oppfordrer til å tørre å «være litt kylling i påsketrafikken» og håper på null drepte og hardt skadde i årets påsketrafikk. Rekordmange skal tilbringe påsken hjemme i Norge i år... Les mer »
statens vegvesen

Vegvesenet forventer mye påsketrafikk på veiene

Mange skal tilbringe påsken i Norge. Det betyr mye trafikk på veiene. Planlegg turen godt, oppfordrer Vegvesenet. – Vi forventer mest trafikk fredag før palmesøndag. I tillegg blir nok torsdag før palmesøndag... Les mer »
biler

Reindrift viktig for transportplanlegging i Nord-Norge

Tidenes største transportplanlegging i Nord-Norge er i gang. Planleggerne ønsker å møte flest mulig nøkkelpersoner fra reindriftsnæringa om to uker. «KVU Nord-Norge» er norgeshistoriens største planleggingsprosjekt av transport. Det omfatter alle transportformer... Les mer »
nfk

Vil ha fortgang i samferdselsplaner for Rana

Nordland arbeiderparti vil ha konseptvalgutredning for Mo i Rana fra Statens Vegvesen. Dette går fram av et forslag fra Ap til uttalelse fra fylkestinget. Under er hele forslaget gjengitt: Vil ha KVU for... Les mer »
statens vegvesen

Via Borealis trekker seg fra Hålogalandsvegen

Tilbydersammenslutningen Via Borealis har ut fra egne vurderinger trukket seg fra videre deltakelse i konkurransen om å få bygge og drifte E10/rv. 85 Tjeldsund-Gullesfjordbotn-Langvassbukt. Statens vegvesen beklager at en av de tre... Les mer »
nve

Helgeland blir ny region med daglige snøskredvarsler

Mandag 7. februar starter snøskredvarslingen med daglig varsling for Helgeland. Klokka 16:00 ble første daglige varsel publisert for Helgeland. — Det er godt å få på plass daglig snøskredvarsling for Helgeland. Dette... Les mer »
vinter trafikk

«Gyda» skaper vanskelige kjøreforhold

Ekstremværet «Gyda» skaper krevende kjøreforhold og mange stengte veier flere steder i landet. Om noen skal ut å reise er Vegvesenets oppfordring å følge nøye med på informasjon om vær- og trafikksituasjonen... Les mer »
vinter trafikk

LESERINNLEGG: Vi skal snakke om det som ikke fungerer i trafikken

2021 var året med det laveste antall drepte i trafikken i moderne tid. 87 har mistet livet i trafikken, seks færre enn året før og andre året på rad under 100. Ved... Les mer »