Kia e-Niro klar for Bodø i desember

kia

Kias nye elbil, e-Niro, er denne uken på snarvisitt i Norge, før de første bilene kommer til butikk i løpet av desember.

– Det er veldig gøy å endelig kunne vise frem bilen til våre forhandlere og mange av de interesserte som har satt seg på reservasjonslisten for bilen. De neste to ukene skal bilen ut på en liten norgesturne og vil vises frem i noen byer, sier Irene Solstad, Adm. direktør i Kia Bil Norge.

Kia e-Niro er en SUV med tøff og sporty design, godt med plass og praktiske egenskaper. Med batteripakken på 64kWh vil rekkevidde være opp til hele 485 km målt etter WLTP kombinert kjøresyklus. Batteriet pares med en motor på 150 kW (204 hk), og har 395 Nm dreiemoment, som gir en akselerasjon fra 0-100 km/t på 7.8 sekunder. Ved lading på 100 kW hurtiglader vil det kun ta 54 minutter å lade batteriet fra 0-80%.

De første bilene vil være godt utstyrt
De første 1000 bilene som leveres til Norge er alle First Edition med alt av utstyr og batteripakken på 64 kWh. Veil. pris på modellen vil være kr. 377.400,-

Bilen er meget godt utstyrt og har alt av det siste av sikkerhetsteknologi og førerassisterende systemer, som blant annet Lane Following Assist, autonom kjøring på nivå 2

Norge er et av få prioriterte land som vil lansere e-Niro
De første bilene ankommer Norge i desember, og vil gå som demonstrasjonsbiler til forhandlerne. Neste forsendelse med 100 biler kommer på nyåret, og de første kundene får bilen sin i løpet januar.

– Antall biler vi får til Norge i 2019 er foreløpig noe usikkert, men etter det vi vet nå vil det være ca. 2000 biler, det kan bli færre og det kan bli flere. Vi ønsker selvfølgelig å skaffe så mange biler som mulig til våre kunder. Dette er vår hovedprioritet om dagen, sier Irene Solstad.

– Norge er at av få prioriterte land i Europa som får lansere e-Niro nå. Den norske elbilpolitikken er så effektiv at etterspørselen etter elbiler ligger langt foran det bilprodusentene har klart å forutse, vi kan si at politikken løper foran teknologien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.