Oslo lufthavn mest punktlig i Europa

avinor

Ferske tall fra Eurocontrol viser at Oslo lufthavn var den mest punktlige flyplassen på avganger i 2022. Målingen er gjort for de 20 største flyplassene i Europa.

Eurocontrol som er Europas fellesorgan for flykontroll har statistikk for alle de store flyplassene og Norge er medlem av organisasjonen.

I 2022 viser tallene deres at Oslo lufthavn toppet statistikken over best punktlighet på avganger, med 76,2 prosent punktlighet. Madrid og Wien kommer på andre og tredjeplass.

– Dette er veldig hyggelig! Fjoråret var et turbulent år for luftfarten i Europa og mange slet tidvis tungt. Da er det godt å se at det harde arbeidet til tusenvis av ansatte på Oslo lufthavn, som er Norges hovedflyplass, har gitt uttelling, sier lufthavndirektør på Oslo lufthavn, Stine Ramstad Westby.

Oslo lufthavn er Norges hovedflyplass, og hadde 199 000 kommersielle flybevegelser i 2022. En flybevegelse er enten en avgang eller en landing.

Sommeren var den travleste perioden i 2022, en sommer som også var sterkt preget av problemer i luftfarten mange steder i Europa.

– Avinor jobber svært tett med partnerne våre, blant annet fly- og bakkeselskapene, og samarbeidet særlig tett før og under sommeren 2022. Det har altså gitt resultater, som vi nå ser i Eurocontrols årsrapport, forteller Ramstad Westby

Hun trekker også frem arbeidet gjort av alt fra Avinors ansatte på Oslo lufthavn, som sørger for kjernedriften av flyplassen.

– Jeg vil rette en særlig takk til alle de ansatte som jobber døgnet rundt med å holde Oslo lufthavn åpen og får flyene av gårde. Også når det er krevende vinterforhold, som vi så både i 2022 og som vi har fått i inngangen til 2023. Det er de som har mye av æren for at Oslo lufthavn topper denne statistikken.

Oslo lufthavn ble også kåret av Eurocontrol til best i Europa på mer klimavennlige landinger i 2022.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.