Oslo lufthavn mest punktlig i Europa

avinor

Ferske tall fra Eurocontrol viser at Oslo lufthavn var den mest punktlige flyplassen på avganger i 2022. Målingen er gjort for de 20 største flyplassene i Europa.

Eurocontrol som er Europas fellesorgan for flykontroll har statistikk for alle de store flyplassene og Norge er medlem av organisasjonen.

I 2022 viser tallene deres at Oslo lufthavn toppet statistikken over best punktlighet på avganger, med 76,2 prosent punktlighet. Madrid og Wien kommer på andre og tredjeplass.

– Dette er veldig hyggelig! Fjoråret var et turbulent år for luftfarten i Europa og mange slet tidvis tungt. Da er det godt å se at det harde arbeidet til tusenvis av ansatte på Oslo lufthavn, som er Norges hovedflyplass, har gitt uttelling, sier lufthavndirektør på Oslo lufthavn, Stine Ramstad Westby.

Les også:  Dårligere veier: Regjeringen vil ha smalere veier grunnet klima

Oslo lufthavn er Norges hovedflyplass, og hadde 199 000 kommersielle flybevegelser i 2022. En flybevegelse er enten en avgang eller en landing.

Sommeren var den travleste perioden i 2022, en sommer som også var sterkt preget av problemer i luftfarten mange steder i Europa.

– Avinor jobber svært tett med partnerne våre, blant annet fly- og bakkeselskapene, og samarbeidet særlig tett før og under sommeren 2022. Det har altså gitt resultater, som vi nå ser i Eurocontrols årsrapport, forteller Ramstad Westby

Les også:  Anbefaler ikke bygging av Nord-Norgesbane

Hun trekker også frem arbeidet gjort av alt fra Avinors ansatte på Oslo lufthavn, som sørger for kjernedriften av flyplassen.

– Jeg vil rette en særlig takk til alle de ansatte som jobber døgnet rundt med å holde Oslo lufthavn åpen og får flyene av gårde. Også når det er krevende vinterforhold, som vi så både i 2022 og som vi har fått i inngangen til 2023. Det er de som har mye av æren for at Oslo lufthavn topper denne statistikken.

Les også:  Anbefaler ikke bygging av Nord-Norgesbane

Oslo lufthavn ble også kåret av Eurocontrol til best i Europa på mer klimavennlige landinger i 2022.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.