Nye Veiers første prosjekt i Nord-Norge starter opp

Samferdselsdepartementet

Fredag 27. august settes spaden i jorda for E6 Kvænangsfjellet. Nye Veier skal bygge to tunneler og en del ny vei i forbindelse med tunnelene. Prosjektet skal koste om lag 2 milliarder kroner.

– Vi har sørget for at Nye Veier har prosjekter i hele landet. I dag startet utbyggingen av E6 Kvænangsfjellet i Troms og Finnmark. Dette er selskapets første prosjekt i Nord-Norge. Med norsk entreprenør skal det nå bli en tryggere og mer vintersikker vei over fjellet, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

– Veien over Kvænangsfjellet trenger en oppgradering. Den er mye vinterstengt og det fører til lange omkjøringer. Når veien står klar i 2024, blir det tryggere og mer forutsigbart å kjøre over fjellet. Det er viktig for både folk og næringsliv, sier samferdselsministeren.

Det er Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) som er totalentreprenør for prosjektet. Selskapet har hovedkontor i Risøyhavn på Andøya.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.