Nye Mosjøen videregående skole klar til å lyses ut

skole universitet

Rammene for anbudet på den nye Mosjøen videregående skole er nå besluttet, og vil bli lyst ut snarest. Byggestart blir i starten av 2024.

Byggeprogrammet som i går ble vedtatt i fylkesrådet, legger føringer for både størrelse og utforming av den nye skolen som har 1,2 milliarder 2023-kroner som kostnadsramme.

– Vi har utarbeidet et byggeprogram som danner grunnlag for et fremtidsrettet bygg hvor miljø og klima er tillagt særskilt vekt gjennom Breeam-sertifiseringen som er planlagt. Det legges stor vekt på gode bygningsmessige kvaliteter på alle overflater, for å sikre lang levetid og lave vedlikeholdskostnader på bygget i fremtiden. Bygget vil få etablert solcellepaneler på veggene vendt mot øst og sør. Det vil bli installert en luft til vann varmepumpe på taket av bygget som vil dekke behovet for 70 % av forbruket til oppvarming av bygget. Varmepumpen vil redusere behovet for tilført energi betydelig, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

Også fylkesråd for utdanning og kompetanse gleder seg stort til å komme i gang med et prosjekt som har vært under planlegging over lang tid. -Nye og tidsriktige skolebygg er viktig for elevene, lærerne og andre ansatte ved skolene våre. Bygget vil selvsagt være teknisk moderne, og gi mulighet for en optimal drift i fremtiden. Det vil øke trivselen og heve kvaliteten på læringen, sier Fredric Persson.

Hvis alt går etter planen skal det nye skolebygget stå klart i 2027.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.