vonstett

Optimera med storsatsing på Helgeland: Kjøper ni Montér byggevarehus

Optimera har inngått avtale om å kjøpe SN Gruppens ni Montér byggevarehus langs Helgelandskysten i Nordland og en prefab-fabrikk i Mosjøen. Med oppkjøpet av den regionale markedslederen blir alle gruppens enheter en... Les mer »
skole universitet

Nye Mosjøen videregående skole klar til å lyses ut

Rammene for anbudet på den nye Mosjøen videregående skole er nå besluttet, og vil bli lyst ut snarest. Byggestart blir i starten av 2024. Byggeprogrammet som i går ble vedtatt i fylkesrådet,... Les mer »
nfk

1,5 millioner kroner til Sjøgata i Mosjøen

Fylkesrådet bevilger 1 500 000 kroner til fortsettelse av arbeidet med ny brannsikringsplan for det verneverdige trehusmiljøet i Sjøgata i Mosjøen. Arbeidet med ny brannsikringsplan for Sjøgata har pågått over flere år... Les mer »
industri

160 millioner til utvikling av næringslivet i Nordland

– Fylkesrådet vil prioriterer 160 millioner de neste fire årene for å bistå kommuner som opplever større etableringer, samt for å utvikle næringslivet i Nordland, sier fylkesråd Linda Helen Haukland. Det kom... Les mer »
statens vegvesen

Må stenge E6 i Grane to timer hver tirsdag

E6 ved Lien i Grane kommune på Helgeland må stenges hver tirsdag mellom kl. 22.00 – 24.00 grunnet sprengningsarbeid, opplyser Statens vegvesen. To times kveldsstenging av E6 på tirsdager vil vare i... Les mer »
klassisk musikk

Helgeland får 425 000 kultur-kroner

– Det er ingen tvil om at kulturopplevelser binder sammen mennesker, og gir livene våre innhold. Fylkesrådet er opptatt av at kultur skal være tilgjengelig for alle, uavhengig av hvor i fylket... Les mer »
lege

Godtar ikke at tarmkreftkirurgi fjernes fra Mo i Rana

Styret i Helse Nord skal 22. juni behandle saken om tarmkreftkirurgi i Helgelandssykehuset. Innstillingen fra administrerende direktør i Helse Nord er at tarmkreftkirurgien skal legges til Mo i Rana midlertidig fra høsten... Les mer »
nfk

1 million til grønn havnesatsing i Mosjøen

Inntil 1 million kroner skal gå til å utvikle området rundt godsterminalen i Mosjøen. – Dette er en grønn satsing, der det skal legges til rette for fremtidsrettede, miljøvennlige og bærekraftige transporter mellom havneområdet og... Les mer »
statskog

Disse prosjektene i Helgeland får penger fra Statskogfondet

Nær to millioner kroner fra Statskogfondet i Nordland og Troms fordeles nå på 18 søkere. Støtte går til alt fra villmarksmesse, stisykkeltilbud og sherpasti til Arctic hideaway og utvikling av lokal mat... Les mer »
nfk

Varsler storsatsing på utdanning i Nordland

Arbeidsledigheten i Nordland er lav og de store næringene i vekst, samtidig som reiselivet tar seg opp etter pandemien. Nå varsler fylkesråd Elin Dahlseng Eide en storsatsing på utdanning og kompetanse, i... Les mer »