buss

Det blir billigere å ta buss i Nordland

Fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø er svært fornøyd med at fylkesrådet har funnet rom for å kutte billettprisene på buss med 12 prosent. – Det betyr noe for våre reisende som benytter kollektivtransport.... Les mer »
nfk

Øvelse på E6 påvirker trafikken

Buss fra Narvik og Sortland når ikke tog fra Fauske torsdag 12. oktober. Statens vegvesen melder at E6 Berrflogtunnelen i Sørfold blir stengt for trafikk torsdag 12. oktober klokka 19:00–22:00. Årsaken er... Les mer »
buss

Nå får du flere fleksible billettyper til buss i Nordland

Nordland fylkeskommune innfører nye periodebilletter, 24-timers, 3-dagers og 7-dagers billetter. I tillegg får du nå kjøpe ungdomskort og Travel Pass Nordland – alt i appen Reis. De nye billettene, spesielt 7-dagersbilletten er... Les mer »
nfk

Utvider aldersgrensen for ungdomskort i Nordland

Fylkesrådet vil utvide grensen for månedskort for ungdom på buss og hurtigbåt til og med det året de fyller 25. I dag er grensen 19 år. Målet er at utvidelsen på 6... Les mer »
buss

Fra 1. oktober blir det strengere sikkerhetskrav for buss

Fra 1. oktober innføres krav om forsterket konstruksjon i front av bussen. På den måten vil bussen være bedre beskyttet mot å bli deformert i en frontkollisjon. Dermed vil også sjåføren være... Les mer »
buss

Nye billettløsninger om bord i bussene på Ytre Helgeland

Fra og med 1. april blir det nytt billettsystem om bord i bussene. Dette medfører noen endringer for de reisende. Nordland fylkeskommunen har satt i gang et stort arbeid for å utvikle... Les mer »
nfk

Gladnytt: Gratis buss for studenter i Nordland

I fadderperioden kan alle universitets- og høyskolestudenter i Nordland reise gratis med buss, opplyser Bodøposten. Fra søndag 14. august og i to uker fremover er det duket for fadderperioden innen høyere utdanning. Mange... Les mer »
buss

Flere busser innstilles under Arctic Race of Norway

En del veier bli stengt i forbindelse med Arctic Race of Norway, kommende torsdag. Og med stengte veier blir det endringer og innstillinger i kollektivtrafikken, opplyser Rana kommune. Torsdag 11. august er... Les mer »
buss

Nordlandsbuss skal kjøre grønt på Helgeland

Nordlandsbuss er innstilt som vinner av neste 10 års bussdrift på ytre Helgeland. Nytt er at alt bussmateriell skal driftes elektrisk, opplyser Bodøposten.no. Nordlandsbuss er innstilt som driver av bussrutene på ytre... Les mer »
busser

Busstreik avverget på overtid

Fellesforbundet avverget streik og sikrer økt kjøpekraft, høyere lønnssatser, forskuttering på sykepenger og mer ordnede arbeidsforhold. Nærmere ti timer på overtid kom Fellesforbundet, NHO Transport og Spekter lørdag til enighet i meklingen på... Les mer »