nfk

Utvider aldersgrensen for ungdomskort i Nordland

Fylkesrådet vil utvide grensen for månedskort for ungdom på buss og hurtigbåt til og med det året de fyller 25. I dag er grensen 19 år. Målet er at utvidelsen på 6... Les mer »
buss

Fra 1. oktober blir det strengere sikkerhetskrav for buss

Fra 1. oktober innføres krav om forsterket konstruksjon i front av bussen. På den måten vil bussen være bedre beskyttet mot å bli deformert i en frontkollisjon. Dermed vil også sjåføren være... Les mer »
buss

Nye billettløsninger om bord i bussene på Ytre Helgeland

Fra og med 1. april blir det nytt billettsystem om bord i bussene. Dette medfører noen endringer for de reisende. Nordland fylkeskommunen har satt i gang et stort arbeid for å utvikle... Les mer »
nfk

Gladnytt: Gratis buss for studenter i Nordland

I fadderperioden kan alle universitets- og høyskolestudenter i Nordland reise gratis med buss, opplyser Bodøposten. Fra søndag 14. august og i to uker fremover er det duket for fadderperioden innen høyere utdanning. Mange... Les mer »
buss

Flere busser innstilles under Arctic Race of Norway

En del veier bli stengt i forbindelse med Arctic Race of Norway, kommende torsdag. Og med stengte veier blir det endringer og innstillinger i kollektivtrafikken, opplyser Rana kommune. Torsdag 11. august er... Les mer »
buss

Nordlandsbuss skal kjøre grønt på Helgeland

Nordlandsbuss er innstilt som vinner av neste 10 års bussdrift på ytre Helgeland. Nytt er at alt bussmateriell skal driftes elektrisk, opplyser Bodøposten.no. Nordlandsbuss er innstilt som driver av bussrutene på ytre... Les mer »
busser

Busstreik avverget på overtid

Fellesforbundet avverget streik og sikrer økt kjøpekraft, høyere lønnssatser, forskuttering på sykepenger og mer ordnede arbeidsforhold. Nærmere ti timer på overtid kom Fellesforbundet, NHO Transport og Spekter lørdag til enighet i meklingen på... Les mer »
buss

Streik på buss og bane lørdag vil ramme store deler av landet

Fra arbeidstidens start lørdag 7. mai tas mer enn 2.300 buss- og banesjåfører rundt om i landet ut i streik dersom partene ikke er blitt enige i meklingen. Oslo, Bergen og Stavanger... Les mer »
nfk

Enklere takstsystem på buss i Nordland

Fra 2. mai 2022 endres prisen på buss i Nordland. – Vi forenkler prissystemet, legger opp til færre soner, og prisjusterer noe på de ulike produktene, sier gruppeleder for salg og marked, Marthe... Les mer »
saltlake buss bodø

Innstilt skoleskyss i Rana fredag

Skoleskyssen i Rana kommune er innstilt også fredag. Dette på grunn av dårlig vær og vanskelige kjøreforhold, opplyser NRK. Boreal, som leverer skoleskyss, skal gjøre en ny vurdering fredag kl. 12:00, ifølge... Les mer »