MUSIKK: Bjørn fra Bodø med vakker hyllest til Bjørn Afzelius

rød nostalgi

Bjørn Olav Eliassen (47) er mannen bak «Rød Nostalgi» som har gitt ut låten «Til Bjørn» som er en hyllest til den kjente svenske visesangeren Bjørn Afzelius.

Bjørn Olav Eliassen er oppvokst i Bodø, og er nå bosatt rett utenfor Oslo. Siden barnsben av har hans store musikalske kjærlighet vært svensk progrock. I en alder av 43, med null erfaring, melder han seg inn i Skedsmo viseklubb, plukker opp gitaren og begynner å skrive låter – på svensk!

Han har allerede rukket å spille inn et album som bl.a. fikk veldig bra omtale i det nordiske musikkbladet «HYMN», og er nå i studio hvor han jobber med nye låter.

I mange år har han gått med en drøm om å lage en hyllest til hans store helt og navnebror, Bjørn Afzelius. En dag hørte han sangen til barne-tv figuren «Fantorangen», og da kom ideene. Han hentet inn tillatelse fra låtskriverne (bl.a «fantorangens mor» Berit Nermoen) til å lage sin egen versjon og gikk så i studio. Ut kom en personlig og nære hyllest til hans helt som han har kalt, «Til Bjørn».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.