Nornickel med frivillig miljømaraton i nord

nornickel

Nornickel, som er en av de største nikkel- og palladiumgruve- og smeltefirmaene, investerer milliarder av amerikanske dollar i miljøutvikling for å støtte naturreservater og spesielt beskyttede territorier. Nornickel tilbringer omtrent en fjerdedel av sitt budsjett på modernisering på årsbasis.

Den øverste ledelsen i selskapet vurderer likevel at disse investeringene ikke er nok uten aktiv medvirkning av alle ansatte uansett stilling. I tillegg skal en årlig bedriftskonferanse gjøre ansatte i russiske Nornickel til miljøbevisste medarbeidere. Involveringen av de ansatte har inspirert Nornickels miljømaraton som heter «LET’S DO IT».

Maratonet ble nylig lansert for fjerde gang i sin historie. Antall deltakere og lokaliteter har økt de siste årene. Hvert lag har sitt eget økologiske og miljøprosjekt med spesifikke mål. For eksempel er det 29 lag i Murmansk-regionen alene, som grenser til Norge. Nornickel spiller også rollen som sponsor for prosjektene, som velges individuelt av hvert lag med ett krav – oppdraget til hvert prosjekt må forbedre forholdet mellom mennesker og natur.

Tidligere maraton har resultert i 75 miljøkampanjer og tiltak som er lansert av Nornickels miljøbevisste medarbeidere. Plantering av over 1000 trær og busker, utvikling av Putoransky naturreservat, et økologisk oppdrag for å revolusjonere natursti i Lapland naturreservat og et Green Living Room-arrangement som holdes i Pasvik naturreservats besøkssenter er noen eksempler på disse initiativene.

Et av lagene fra byen Nickel deler sin erfaring fra det siste året: «Vi bestemte oss for å hjelpe Pasvik naturreservat. Vi begynte også å utstyre øko-stien og installerte informasjonstavler langs stien som informerer besøkende om fugler som bor på Pasvik-elven. Og nå håper vi å fortsette å jobbe i den retningen».

Pasvik er en del av den trilaterale Pasvik-Inari-naturparken i Russland, Finland og Norge. Den strenge bevaringsstatusen for dette området forbyr turister å besøke de fleste beskyttede områdene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.