Mange farlige opplevelser med sparkesykler i Nordland

gjensidige

I Nordland har 1 av 7 opplevd farlige eller ubehagelige situasjoner med el-sparkesykkel, ifølge forsikringsselskapet Gjensidige.

Debatten om de elektriske sparkesyklene har rast i sommer. Kommunikasjonssjef i Gjensidige, Bjarne Rysstad, sier at det åpenbart er noen farer knyttet til fremkomstmiddelet. 

– Som forsikringsselskap får vi inn skademeldinger, og undersøkelser viser at det er mange som har opplevd farlige eller ubehagelige situasjoner, sier han.

Utleiesparkesykler er et storbyfenomen, og er særlig utbredt i Oslo. Undersøkelsen Ipsos har gjennomført for Gjensidige viser at det er vesentlig flere som har opplevd farlige situasjoner knyttet til el-sparkesykler i Oslo enn resten av landet. Likevel er det en stor andel, også på landsbasis, som har hatt farlige eller ubehagelige opplevelser med sparkesykkel. På landsbasis oppgir 3 av 10 under 30 år at de har opplevd trøbbel.

Les også:  Flere busser innstilles under Arctic Race of Norway

Rysstad mener at el-sparkesykler kan være et positivt transportalternativ, men slår fast at det trengs flere kjøreregler for å unngå konflikter mellom alle som ferdes i trafikkbildet.

– En sparkesykkel er et raskt og behagelig transportmiddel, og hvis alternativet er å kjøre bil er det i tillegg miljøvennlig. Men vi er opptatt av at alle skal komme trygt frem, både de som bruker sparkesykkelen og alle medtrafikantene, sier han.

Les også:  Arctic Race of Norway: Stengte veier og p-plasser i Mo i Rana

Rysstad påpeker at el-sparkesykler fortsatt er et relativt nytt tilbud, og han håper at det vil utvikle seg en bedre kultur etter hvert som vi blir mer vant med dem. Men han ser behov for holdningsendring og kanskje strengere regulering.

– De fleste ulykkene skjer nattestid, og det kan tyde på at det er behov for å skjerpe holdningen til å kjøre med promille, sier Rysstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.