LO-streik rammer Bodø: 14 bedrifter i Bodø kan tas ut i streik!

hår klipp

LO har i dag krevd den frivillige meklingen i tariffoppgjøret mellom LO og NHO avsluttet, meddelt plassfratredelse og varslet om at konflikt iverksettes fra arbeidstidens begynnelse, senest kl. 06.00, søndag 8. april.

LO varsler altså konflikt fra søndag 8. april, plassfratredelsen omfatter 28.900 arbeidstakere, 14 av bedriftene befinner seg i Bodø.

– Vi har alltid som utgangspunkt at vi skal komme til enighet under en mekling. Vi har krevende tema på bordet. LO konstaterer at det ikke har vært mulig å komme fram til en løsning, og begjærer dermed den frivillige meklingen avbrutt, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Dersom konflikten iverksettes, vil en eventuell utvidelse varsles fire dager før iverksetting.

– Vi forhandler om viktige saker for våre medlemmer, og derfor forbereder vi oss også til streik dersom det skulle bli nødvendig. På bordet ligger våre krav om en mer rettferdig pensjon og bedret kjøpekraft, og også krav knyttet til reise, kost og losji for utsendte arbeidstakere.

Her er listen over bedrifter i Bodø som kan tas ut i streik:

Rapp Bomek AS
Caverion Norge AS
Elektro Bodø AS
Kone AS
Otis AS
Reber Schindler Heis AS
Frost Kraftentreprenør AS
Schenker AS
Ringnes Supply Company AS
Schenker AS
Evidensia Smådyr AS
Nikita Frisør Koch
Nikita Frisør City Nord
Cous Cous Frisør

Med forbehold om feil i listen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.