soldater

Ber om 200 millioner mer til Heimevernet

Med over 40.000 soldater, er Heimevernets Forsvarets største avdeling. Nå kommer det flere eksempler på at aktive soldater som møter opp til øvelser blir sendt hjem igjen fordi det ikke er nok... Les mer »
lo

LO mobiliserer for trygg luftambulanse

– Vi ønsker en robust og pålitelig luftambulanse i hele landet. Det betyr at vi ikke kan ha anbudsutsetting, sier Sissel M. Skoghaug, 1. nestleder i LO. Grunnen til at LO advarer... Les mer »
lo

LO Stat har løftet hele laget – Historisk godt oppgjør i staten

– Vi har fått gjennomslag for å løfte hele laget, sikre likelønn og utjevne forskjeller, sier Egil André Aas, leder i LO Stat. Alle heltidsansatte i LOs medlemsforbund i staten er sikret... Les mer »
politiet

Storstreiken over: LO og YS enige med NHO

Alle LO-medlemmer får 7,5 kroner i timen, de lavtlønte får 11,5 eller 10,5 kroner, avhengig av om de har lokal forhandlingsrett eller ikke, melder Pengenytt. – Dette er mye bedre enn det... Les mer »
bøker

LESERINNLEGG: Ny bok om venstresidens antisemittiske arv

En etterlengtet bok om antisemittismen på den politiske venstresiden er nylig utgitt i Norge. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. Forfatteren, professor Torkel Brekke, som selv har bakgrunn fra et... Les mer »
laks

LO-lederen om lakseskatt: – Arbeidsplasser og rettferdig fordeling skal ivaretas

Regjeringen foreslår en grunnrenteskatt på norsk havbruk på 35 prosent. Det er lavere enn det opprinnelige høringsforslaget på 40 prosent. I tillegg foreslår regjeringen at mer av inntektene skal tilbakeføres til vertskommunene.... Les mer »
olje gass

LO skuffet over utsettelse

– Det er skuffende at utbyggingen av Wisting-feltet blir utsatt. Denne utbyggingen er viktig for kompetanse og kapasitet også i leverandørindustrien, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik i forbindelse med at Equinor og... Les mer »
radioaktiv

Norsk Folkehjelp: -Tydelig krav fra LO om atomvåpen

LO-kongressen vedtok nylig å arbeide for at Norge signerer og ratifiserer FN-traktaten som forbyr atomvåpen, og for at Norge skal arbeide for å få NATO til å integrere traktaten i alliansens nedrustningsstrategi.... Les mer »
bedrift lønn avtale

Streik avlyst: Løsning i kommunal sektor

– KS strakk seg så langt det er forsvarlig, og er glad for at LO, Unio, YS og Akademikerne anbefaler Riksmeklerens forslag til løsning. Resultatet bidrar til at kommunene fortsatt kan tilby... Les mer »
lo stat

LO Stat bryter statsoppgjøret

LO Stat brøt i ettermiddag forhandlingene med staten i årets mellomoppgjør. Riksmekleren får nå oppgaven med å hindre streik i statlig sektor. – Statens tilbud hadde en fordelingsprofil som ikke ville gjøre... Les mer »