Kritisk til foreslått kutt for Nordland kunst og filmhøgskole

kino

– Det er svært bekymringsfullt at opposisjonen ønsker å kutte 26 millioner kroner på Nordland kunst og filmhøgskole de neste årene. Det betyr at hvis det da ikke kommer midler over statsbudsjettet fra 2023, innebærer det at skolen ikke har midler til å fortsette, sier fylkestingsrepresentant Kirsti Saxi fra SV.

– Nordland Kunst- og Filmhøgskole har med vårt budsjett fått en tilstrekkelig budsjettramme i perioden som følger av det vedtatte opptaket av et nytt studentkull høsten 2022. Da blir vårt siste kull uteksaminert våren 2024. Parallelt vil vi arbeide for å fullføre overgangen til Universitetet i Tromsø. Da er det jo gledelig at SV fikk gjennomslag i budsjettforhandlingene med Regjeringspartiene SP og AP til støtte av NKFH med 6 millioner for 2022. Dette gir oss håp om at Kunst- og filmhøgskolen vil kunne bestå og ikke blir lagt ned, sier Saxi.

Hun er bekymret over kuttene til Nordland kunst og filmhøgskole som ligger i budsjettetene til H, Frp og Venstre.

– Skulle opposisjonens budsjett vedtas, betyr det i realiteten at vi umiddelbart må gi studenter og de ansatte på Kunst- og filmhøgskolen beskjed om å begynne å stenge ned, fordi studentene risikerer å stå uten et tilbud fra nyttår 2023, og ikke få gjennomført sin utdanning, sier Saxi. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.