Juletid: Pynting er den nye bakingen

Opplysningskontoret for brød og korn

Nordmenn elsker pepperkaker, og ny undersøkelse viser at like mange kjøper pepperkaker på butikken som de som baker.

For nordmenn er pepperkaker og jul nærmest to sider av samme sak. Det kommer frem i en fersk spørreundersøkelse utført av YouGov for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn, hvor over 2000 nordmenn spurt om sine julevaner.

Pepperkakene står i en særstilling når det gjelder nordmenns juleforberedelser. De er blant våre julekakefavoritter, og vår undersøkelse viser at det er like vanlig å kjøpe ferdig i butikken som å bake.

En tredjedel av oss baker ikke pepperkakene selv. Vi velger å heller bruke tiden på pyntingen.

– Jeg skjønner godt at pynting er den nye bakingen jeg. Pynting er gøy, skaper mindre styr enn baking og alle synes det er deilig å stresse ned og pynte akkurat som man vil, forteller daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

Mens en av fire sier at det å bake julekaker sammen med familien er noe av det de gleder seg mest til når det er førjulstid, sier nesten halvparten at de gleder seg til julepynt og tradisjoner rundt dette.

– Mange føler at tiden mot jul går fort og er full av stress. Da er det å kunne sette seg ned med julemusikk og pynting av pepperkaker noe som kan senke pulsen og gi julefred, sier matfaglig rådgiver Anette Fjelleng Hansen i MatPrat.

Nordbø og Hansen er enige om at noe av det viktigste for å kose seg med førjulsaktivitetene er å sette ambisjonene på riktig nivå.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.