Sikrer Alpin-VM 2029 i Narvik

nfk

Fylkesrådsleder Remi Solberg er glad for at fylkesrådet i Nordland nå bevilger tre millioner kroner til arbeidet med å få VM i alpine grener til Norge og Narvik i 2029. – Det gode arbeidet som er i gang kan dermed  videreføres, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Nordland fylkeskommune har vært en solid støttespiller for alpin-VM i Narvik – også økonomisk, helt siden arbeidet med å søke om mesterskapet i 2027 startet. Alpin VM 2027 AS har i samarbeid med andre aktører, med Narvik kommune i spissen, gjort et grundig arbeid i prosessen frem mot å bli valgt som norsk søkerby.

Søknaden som ble levert var kvalitetsmessig god, og det er lagt ned en omfattende innsats for å forankre prosjektet i hele Nord-Norge. Når beslutningen ikke gikk Narviks vei for VM i  2027, på tross av et godt og bredt engasjement i dretts-Norge og et stort  arbeid fra organisasjonskomiteen, var dette likevel ikke helt uventet.

– Det er ikke ofte førstegangssøkere får tildelt et slikt stort mesterskap. Når Narvik 2027 nå bestemt seg for å skifte navn og jobbe mot alpin-VM i 2029, så har vi trua og støtter helhjertet opp om det, sier fylkesrådsleder Remi Solberg.

Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland, er sikker på at hele landsdelen stiller seg bak ønsket om å få et VM til Narvik i 2029.

– Det at vi står sammen i nord, og støtter dette fantastiske prosjektet, vil selvsagt øke muligheten for å lykkes. Det er også med på å skape lagspill og koblinger mellom samarbeidspartnere, som kan gi ringvirkninger på andre områder i utviklingen av Nord-Norge. Den arrangørkompetansen som Narvik bygger opp gjennom sitt arbeid vil komme hele landsdelen til gode på sikt, mener fylkesråden.

Haukland mener et VM i alpint i Narvik og Nord-Norge, vil bidra til profilering av landsdelen som reisemål og kan fremme bolyst blant innbyggere i regionen.

– I tillegg vil et mesterskap og oppbyggingen av infrastruktur bidra til å utvikle alpinsporten i nord, avslutter Haukland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.