Sikrer Alpin-VM 2029 i Narvik

nfk

Fylkesrådsleder Remi Solberg er glad for at fylkesrådet i Nordland nå bevilger tre millioner kroner til arbeidet med å få VM i alpine grener til Norge og Narvik i 2029. – Det gode arbeidet som er i gang kan dermed  videreføres, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Nordland fylkeskommune har vært en solid støttespiller for alpin-VM i Narvik – også økonomisk, helt siden arbeidet med å søke om mesterskapet i 2027 startet. Alpin VM 2027 AS har i samarbeid med andre aktører, med Narvik kommune i spissen, gjort et grundig arbeid i prosessen frem mot å bli valgt som norsk søkerby.

Les også:  Svein Valle vigslet til biskop i Sør-Hålogaland bispedømme

Søknaden som ble levert var kvalitetsmessig god, og det er lagt ned en omfattende innsats for å forankre prosjektet i hele Nord-Norge. Når beslutningen ikke gikk Narviks vei for VM i  2027, på tross av et godt og bredt engasjement i dretts-Norge og et stort  arbeid fra organisasjonskomiteen, var dette likevel ikke helt uventet.

– Det er ikke ofte førstegangssøkere får tildelt et slikt stort mesterskap. Når Narvik 2027 nå bestemt seg for å skifte navn og jobbe mot alpin-VM i 2029, så har vi trua og støtter helhjertet opp om det, sier fylkesrådsleder Remi Solberg.

Les også:  Utstillere fra Nord-Norge viser fram det beste av Norge i Berlin

Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland, er sikker på at hele landsdelen stiller seg bak ønsket om å få et VM til Narvik i 2029.

– Det at vi står sammen i nord, og støtter dette fantastiske prosjektet, vil selvsagt øke muligheten for å lykkes. Det er også med på å skape lagspill og koblinger mellom samarbeidspartnere, som kan gi ringvirkninger på andre områder i utviklingen av Nord-Norge. Den arrangørkompetansen som Narvik bygger opp gjennom sitt arbeid vil komme hele landsdelen til gode på sikt, mener fylkesråden.

Les også:  Nå får Nordlands bilister automatisk ladebetaling

Haukland mener et VM i alpint i Narvik og Nord-Norge, vil bidra til profilering av landsdelen som reisemål og kan fremme bolyst blant innbyggere i regionen.

– I tillegg vil et mesterskap og oppbyggingen av infrastruktur bidra til å utvikle alpinsporten i nord, avslutter Haukland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.