– Jeg bare «gønner» på!

vb

Dette sier Camilla Cox Barfot, rørleggeren fra VB-bedriften Kråkerøy Rør i Fredrikstad. Nylig gikk hun helt til topps i konkurransen om å bli Norges Hyggeligste Håndverker!

– En utrolig magisk følelse da jeg ble utropt til vinner. Jeg hadde håpet, men aldri forventet at jeg skulle vinne hele konkurransen, det var bare så uvirkelig, sier hun i en pressemelding.

Populær jente
Tilbakemeldingene har strømmet på fra fjern og nær siden det ble kjent at den populære trønderjenta fra Namsos, som nå bor i Fredrikstad, ble stemt helt til topps i den prestisjefylte konkurransen der de fleste yrkesfag er representert.

– Folk syntes det var utrolig kult at det var en dame som gikk til topps denne gangen, fordi håndverkere er jo fremdeles et mannsdominert yrke. Men i mitt hode ser jeg ikke forskjell på menn og kvinner når det gjelder håndverksfag, vi er alle like gode uansett kjønn, sier Camilla. Nå håper hun på at hennes seier kan inspirere andre jenter til å velge håndverksfag.

– Finner du noe du liker å jobbe med, så er det bare å «gønne» på, det er det jeg har gjort, er hennes råd til andre jenter som vurderer håndverksfag.

Skulle ikke bli rørlegger
– Selv hadde jeg aldri trodd at jeg skulle bli rørlegger, men spør meg nå, jeg bare elsker jobben min! understreker hun.

– Da jeg gikk på ungdomsskolen og folk spurte om hva jeg skulle bli, så var det eneste jeg var sikker på at jeg aldri skulle bli rørlegger. Jeg fikk fnatt av bare å se at det lå hår i dusjen, ler hun.

Men du endret mening etter hvert?

– Den store drømmen min var å bli veterinær, siden jeg var så glad i dyr. Men etter å ha snakket med en veterinær, fikk jeg råd om å ikke å velge det yrket hvis jeg var glad i dyr. Det var altfor mange avlivinger og andre ting ved yrket som ville bli vanskelig for dyrevenner å takle, så det ble med den drømmen, forteller hun.

I stedet fikk unge Camilla Cox Barfot prøve seg på en rekke yrker i årene som fulgte etter endt skolegang. 

– Ja, jeg har alltid likt å jobbe fysisk, så jeg har vært kokk på Hurtigruta, kjørt søppelbil jobbet på ungdomshus, vært bartender, dyrehjelpepleier i Nederland, vært i militæret på Rygge Flystasjon, til jeg nå har endt opp som rørlegger hos VB Kråkerøy Rør i Fredrikstad, forteller den friske trønderjenta.

På skolebenken igjen
Da luftforsvaret på Rygge ble lagt ned, ble det til at Camilla satte seg på skolebenken igjen. I stedet for å flytte tilbake til Trøndelag, hoppet hun i stedet på rørfaget i Fredrikstad.

– Jeg hadde en kompis som var rørlegger, og ble interessert i yrket en dag jeg var med ham på jobb. Dette hadde jeg også lyst til å jobbe med, så da tok det meg rundt fire og et halvt år i lære, kombinert med skole, før jeg kunne ta fagbrev som rørlegger for cirka to år siden, forteller hun.

Og bare to år etter går du så helt til topps som den hyggeligste håndverkeren i hele landet, det har gått sterkt?

– Ja, jeg kan nesten ikke tro det selv. Men jeg må nesten gi mye av æren for dette til min far. Helt siden jeg var liten innprentet han meg om å være meg selv hele tiden, gjøre mitt beste til enhver tid, og ikke å høre på andre som gjerne vil trekke deg ned. Det er vel det som har gjort meg til det jeg er i dag, og som har ført meg til topps i landets håndverksbransje. Jeg er stolt, og jeg er meget takknemlig til de som har sett meg som jeg er, og som har stemt meg helt til topps, sier en lykkelig Camilla.

Skryter tilbake
Du får mye skryt av dine kolleger i Kråkerøy Rør?

– He, he, det er nesten for mye av det gode. Jeg er jo så heldig at jeg fikk jobb i en bedrift som legger vekt på at folk skal trives i jobben. Og som den «pappajenten» jeg alltid har vært, så trives jeg utrolig bra blant gutta. Mine to sjefer, Eirik Olsen og Petter Strand, var årsaken til at jeg ble værende i Fredrikstad. Bedre sjefer har jeg aldri hatt, sier den glade, og landets hyggeligste rørlegger, Camilla Cox Barfot i VB Kråkerøy Rør AS i Fredrikstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.