Ny teknologi sikrer raskere og mer effektiv alkotesting

KGK

Flere selskaper i det private, samt det offentlige, har til felles at de har nulltoleranse for alkohol i ulike sammenhenger. Samtidig ser man en utfordring med å finne en effektiv måte å teste et større antall personer på kort tid. Hvordan kan man få utført alkotesting på en mer effektiv måte enn i dag?

Denne måneden er det norgespremiere på en ny type alkotester som er tilpasset de som har behov for å utføre mange alkotester på kort tid. Dräger Alcotest 5000 kan teste opptil 12 personer i minuttet, og er dermed i en klasse for seg hva gjelder effektivitet. 

– Dette produktet vil forenkle arbeid rundt store arrangementer, samt forkorte kødannelse ved inngang til ulike tilstelninger der alkohol ikke er tillatt. For de som har etterspurt mer effektivitet i alkotestingen er denne nyvinningen svært etterlengtet, sier produktansvarlig for Dräger alkotestere i KGK Norge AS, Christian Salvesen. 

– Her til lands vil en slik alkotester være et meget godt valg for eksempelvis kommunale fritidsklubber eller ulike deler av oljebransjen hvor det er nulltoleranse for alkohol. Produktet er med på å effektivisere og sikkerhetsstille en arbeidshverdag, slik at tid til andre arbeidsoppgaver kan frigjøres. Vi er alltid fornøyde når vi kan gjøre hverdagen sikrere og enklere for brukerne våre, avslutter Salvesen. 

Ved alkotesting av mange personer i løpet av kort tid er hygiene et viktig aspekt. Med Dräger Alkotest 5000 utføres alkotesten uten noen form for fysisk kontakt med testpersonen. Man behøver heller ikke å feste og løsne munnstykker underveis, da testpersonen blåser direkte inn i en trakt. 

Testeren gir kun svar på om det finnes alkohol eller ikke, det vil si ingen tallverdi. Skulle den detektere alkohol, kan testpersonen enkelt tas til side for en mer detaljert prøve ved bruk av en Dräger alkotester som viser eksakt hvilken promille som er fanget opp.

En nyvinning som dette har vært etterspurt av mange ulike aktører i markedet, og med den effektiviteten dette instrumentet kan levere vil den kunne være med på å forenkle hverdagen på norske arbeidsplasser.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.