Innvandrere overrepresentert blant arbeidssøkere i Nordland

gunnar andreassen

Ved utgangen av september har Nordland fortsatt landets laveste ledighet med 1,3 prosent helt ledige. Det er derimot en bekymring at ledigheten blant innvandrere er på hele 4,0 prosent, mens den øvrige befolkningen har 0,9 prosent helt ledige. 

Blant de registrerte helt ledige arbeidssøkerne utgjør innvandrerne 39 prosent og flertallet av disse kommer fra land utenfor EU/EØS. 

– Vi ser nå at ukrainerne som er kommet til Norge i løpet av det siste et og et halvt året melder seg på arbeidsmarkedet, sier NAV-direktør i Nordland Cathrine Stavnes.

– Det er viktig at de som kan kommer seg raskt ut i jobb. De og øvrige innvandrere representerer et viktig tilskudd til bedrifter som har rekrutteringsutfordringer. Vi i NAV har lønnstilskudd og virkemidler som dekker utgiftene til kompetansepåfyll, enten det gjelder norskkunnskaper eller fag, og vi kan også dekke utgiftene for en mentor i bedriften. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.