gunnar andreassen

Anmodet om å bosette 160 flyktninger i Rana

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har anmodet norske kommuner om bosetting av totalt 35.000 flyktninger i 2023, opplyser Rana kommune. Av dette er kommunene i Nordland anmodet om bosetting av til sammen 2665... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Venstreekstrem, blendahvit og antirasist

Etter å ha kommet over fjaset til de venstreekstreme og blendahvite hunkjønnene Linda Amundsen og Ingunn Gjerstad, har jeg en del spørsmål jeg håper de kan svare på da leserinnlegget deres skapte... Les mer »

Trenger flere boliger til flyktninger i Rana

Rana kommune har behov for flere boliger til bosetting av flyktninger. Behovet anslås til 30-40 boenheter. – De som allerede har meldt at de har bolig til leie er vi i gang... Les mer »

Rana mottar de første ukrainske flyktningene etter påske

Rana kommune har fått forespørsel om å bosette to ukrainske flyktninger i slutten av måneden. Planleggingsarbeidet til kommunen er godt i gang for mottak og bosetting av totalt 110 flyktninger opplyser Rana... Les mer »
migrasjon integrering

Avtale inngått mellom Rana kommune og FNs migrasjonsbyrå

Rana kommune og FNs migrasjonsbyrå, Den Internasjonale Organisasjonen for Migrasjon (IOM) signerte nylig en avtale om arbeidsinnvandring. Rana er den første kommunen i Norge som signerer en slik avtale. Bakgrunnen for signeringen... Les mer »
fn

Utenriksministeren og kronprinsen besøkte FN og Sikkerhetsrådet

Norges forestående presidentskap i Sikkerhetsrådet, flyktninger, klimaendringer og utdanning var sentrale temaer da utenriksministeren og kronprinsen besøkte FN i New York denne uken. Utenriksminister Anniken Huitfeldt og HKH Kronprins Haakon besøkte USA 6. til 9.... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Asylinnvandringen må stoppes

Statsminister Støre, asylinnvandringen til Norge må stoppes. Ja, Demokratene vil avvikle dagens norske asylinstitutt og gjøre det umulig å søke asyl på norsk jord. Av Vidar Kleppe, Demokratene Alle vet at  Norge... Les mer »
politi

LESERINNLEGG: Utenlandsk arbeidskriminalitet må stoppes!

Kriminaliteten i det norsk arbeidslivet er handlinger som bryter med norske lover om lønns- og arbeidsforhold, trygder, skatter og avgifter der arbeidere bli utnyttet og kriminaliteten som blir begått tapper og skader... Les mer »
innvandring

Leter etter suksesshistorier fra Nordland

Mangfoldsprisen deles hvert år ut til virksomheter som kan vise til etnisk mangfold og god bruk av innvandreres kompetanse. Nå ber Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) om lokal hjelp til å finne flere... Les mer »
innvandring

7 av 10  besto Statsborgerprøven  i  Nordland 

I 2020 besto 72 prosent av kandidatene i Nordland Statsborgerprøven. Resultatene for hele landet viser at 88 prosent av kandidatene besto Statsborgerprøven i 2020. I løpet av 2020 var det 8.972 personer... Les mer »