nito

– NAV må ta et større ansvar

– NAV slår inn åpne dører, men de kommer ikke med noen løsninger på de utfordringene vi står overfor, sier NITO-president Trond Markussen etter NAVs omverdensanalyse ble presentert på tirsdag. NAVs omverdensanalyse... Les mer »
gunnar andreassen

Frykter enda flere unge uføre

Andelen uføre i samfunnet gikk litt ned i fjor. – Men blant de aller yngste øker andelen. Mange av dem sliter med psykiske lidelser. Det sier rådgivende lege i Frende Forsikring, Helge... Les mer »
gunnar andreassen

1,2 prosent helt ledige i Nordland for sjuende måned på rad

2022 ble et nytt rekordår for arbeidsmarkedet i Nordland. Etterspørselen etter arbeidskraft har vært rekordhøy, og det har vært formidlet flere til arbeid enn noen gang tidligere. Antall arbeidsledige har aldri vært... Les mer »
nfk

Satser videre på Ung Vesterålen

– En av de viktigste jobbene for fylkesrådet er å motvirke frafall og utenforskap blant ungdom. Vi jobber nå med en utredning om alternative utdanningsløp i videregående skole, nettopp for å motvirke... Les mer »
gunnar andreassen

Over 20 000 mottakere av uføretrygd i Nordland

Ved utgangen av juni 2022 var det 20 376 mottakere av uføretrygd i Nordland. Dette utgjør 13,8 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 år. Mange uføretrygdete kan jobbe noe, og det... Les mer »
nav bodø

Lav arbeidsledighet i Nordland

Ved utgangen av juli er det 1.460 helt ledige arbeidssøkere i Nordland. Dette utgjør 1,2 prosent av arbeidsstyrken, og er lavest i landet, opplyser NRK. – Det er normalt med en økning... Les mer »
politi

Sikkerhetsnivået i Norge må styrkes

Norge står overfor en ny sikkerhetspolitisk situasjon og Parat-leder Unn Kristin Olsen sier Norges beredskapssituasjon må styrkes på en rekke områder. Hun deler bekymringen med tillitsvalgte i Forsvaret, Politiet, NAV, Mattilsynet, Tolletaten,... Les mer »
service mottak

Ønsker samarbeid med arbeidsgivere om sommerjobb i Rana

Kan du som arbeidsgiver tilby sommerjobb til unge arbeidsledige? Da kan du nå få tilskudd fra NAV. NAV i Rana ønsker et samarbeid med deg som arbeidsgiver om sommerjobb til unge arbeidsledige,... Les mer »
julelys

Godt nytt år!

Snart er året 2020 over og vi skriver 2021. Redaksjonen i Ranaposten.no ønsker alle våre lesere et godt nytt år! – Nyhetsåret 2020 har vært hektisk og preget av NAV-saken og coronaviruset. Vi... Les mer »
Riksrevisjonen

Riksrevisjonen undersøker koronatiltak

Riksrevisjonen skal undersøke NAVs koronahåndtering og myndighetenes krisepakker. Riksrevisjonen har ansvar for å sjekke hvordan regjeringen og statsforvaltningen gjør jobben sin. – Det er ikke mindre viktig i et kriseår, for å... Les mer »