gunnar andreassen

Innvandrere overrepresentert blant arbeidssøkere i Nordland

Ved utgangen av september har Nordland fortsatt landets laveste ledighet med 1,3 prosent helt ledige. Det er derimot en bekymring at ledigheten blant innvandrere er på hele 4,0 prosent, mens den øvrige... Les mer »
nito

– NAV må ta et større ansvar

– NAV slår inn åpne dører, men de kommer ikke med noen løsninger på de utfordringene vi står overfor, sier NITO-president Trond Markussen etter NAVs omverdensanalyse ble presentert på tirsdag. NAVs omverdensanalyse... Les mer »
gunnar andreassen

Frykter enda flere unge uføre

Andelen uføre i samfunnet gikk litt ned i fjor. – Men blant de aller yngste øker andelen. Mange av dem sliter med psykiske lidelser. Det sier rådgivende lege i Frende Forsikring, Helge... Les mer »
gunnar andreassen

1,2 prosent helt ledige i Nordland for sjuende måned på rad

2022 ble et nytt rekordår for arbeidsmarkedet i Nordland. Etterspørselen etter arbeidskraft har vært rekordhøy, og det har vært formidlet flere til arbeid enn noen gang tidligere. Antall arbeidsledige har aldri vært... Les mer »
nfk

Satser videre på Ung Vesterålen

– En av de viktigste jobbene for fylkesrådet er å motvirke frafall og utenforskap blant ungdom. Vi jobber nå med en utredning om alternative utdanningsløp i videregående skole, nettopp for å motvirke... Les mer »
gunnar andreassen

Over 20 000 mottakere av uføretrygd i Nordland

Ved utgangen av juni 2022 var det 20 376 mottakere av uføretrygd i Nordland. Dette utgjør 13,8 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 år. Mange uføretrygdete kan jobbe noe, og det... Les mer »
nav bodø

Lav arbeidsledighet i Nordland

Ved utgangen av juli er det 1.460 helt ledige arbeidssøkere i Nordland. Dette utgjør 1,2 prosent av arbeidsstyrken, og er lavest i landet, opplyser NRK. – Det er normalt med en økning... Les mer »
politi

Sikkerhetsnivået i Norge må styrkes

Norge står overfor en ny sikkerhetspolitisk situasjon og Parat-leder Unn Kristin Olsen sier Norges beredskapssituasjon må styrkes på en rekke områder. Hun deler bekymringen med tillitsvalgte i Forsvaret, Politiet, NAV, Mattilsynet, Tolletaten,... Les mer »
service mottak

Ønsker samarbeid med arbeidsgivere om sommerjobb i Rana

Kan du som arbeidsgiver tilby sommerjobb til unge arbeidsledige? Da kan du nå få tilskudd fra NAV. NAV i Rana ønsker et samarbeid med deg som arbeidsgiver om sommerjobb til unge arbeidsledige,... Les mer »
julelys

Godt nytt år!

Snart er året 2020 over og vi skriver 2021. Redaksjonen i Ranaposten.no ønsker alle våre lesere et godt nytt år! – Nyhetsåret 2020 har vært hektisk og preget av NAV-saken og coronaviruset. Vi... Les mer »