Halloween – Selv små spøkelser trenger refleks: Mange påkjørte i Nordland

halloween

De siste fem årene er det meldt om 122 personskader som følge av påkjørsler av fotgjengere og syklister i Nordland. Risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres med hele 85 prosent ved bruk av refleks.

I morgen er det halloween med mange håpefulle og utkledde barn langs veiene. Flere av de mørke kostymene skremmer ikke bare dem som får barna på døra. Mange bilister får seg også en støkk.

– I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna. Selv med gatebelysning, sier Pål Rune Eklo, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Han oppfordrer bilister til å være ekstra observante denne kvelden.

Ikke alltid bilisten ser barnet
Bare om lag fem prosent av de som blir skadet bruker refleks. Risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres med hele 85 prosent ved bruk av refleks. Selv om barnet ser bilen, ser ikke alltid bilisten barnet.

– Kle barna med refleks eller sy inn reflekser i kostymene. Med litt kreativitet kan det bli kule effekter som gjør det moro for barna å bruke refleks, sier Eklo.

Kilde: SSB, Gjensidige og Trygg Trafikk

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.