Norge ber om støtte mot fiskekrim

nfd bali

Fiskeriminister Harald T. Nesvik ber fiskeriministere fra Stillehavsnasjoner om å støtte Norge i kampen mot fiskerikriminalitet.

– Havet er en viktig kilde til mat, arbeidsplasser og velferd for Norge. Det er tre av grunnene til at kampen mot fiskerikriminalitet så viktig for Norge. Små øystater med store havområder er svært sårbare for transnasjonal organisert fiskerikriminalitet, derfor inviterer jeg minister-kollegaer i Stillehavet til å støtte Norge i kampen mot fiskerikriminalitet, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Fiskeriminister Nesvik er på havkonferansen Our Ocean på Bali, som er et svært viktig møtested for alle som jobber med havet. På konferansen er han blant annet vertskap for et arrangement om fiskerikriminalitet, sammen med Indonesias fiskeriminister Susi Pudjiastuti.

– Vi som har ansvaret for store havområder har også et særskilt ansvar for å løfte denne saken. Norge har tatt initiativ til en erklæring mot fiskerikriminalitet, og nå inviterer vi land som ikke allerede støtter den til å bli med. Fiskerikriminalitet er et alvorlig problem, og vi trenger internasjonalt samarbeid for å bekjempe det, sier fiskeriminister Nesvik.

Fiskeriministeren har fremmet invitasjonen på Our Ocean-konferansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.