Gå i ekte Nessekongers fotspor på fiskeværet Å i Moskenes

titus

Brygga restaurant på Å i Lofoten satser på bedriftsmarkedet og tilbyr møterom, lokal mat samt overnatting til bedrifter som ønsker komme seg litt bort for neste ledergruppemøte, styremøte, seminar eller blåtur.

Nå har de utviklet et nytt og unikt konsept, knyttet til historien til Fiskeværet Å og Ellingsen familien som bygget opp fiskeværet fra midten av 1800 tallet. Gjennom 170 år drev 6 generasjoner av slekten Ellingsen fiskeværet på Å. Eiere av fiskeværene ble ansett for å ha mye makt i sin tid, og de fikk derav tilnavnet Nessekonger eller Kings of The Cape på engelsk.

Den dag i dag er fremdeles Hovedgården, flere rorbuer, samt Brygga restaurant eid av Ellingsen slekten. Brygga restaurant ligger like ved den ærverdige Hovedgården på Å.

– Her kan grupper nyte en aperitif, 5-retters middag eller en kaffe avec, kombinert med omvisning og historier fra Ellingsen familiens tid på Fiskeværet i Å, sier Christine Ilstad som jobber på Brygga restaurant.

I gården står fremdeles gamle flotte håndlagde møbler, et piano, bilder og annet som gjør at når man trår innenfor døren, får man en følelse av å gå tilbake i tid.

For bilder og mer informasjon sjekk www.bryggarestaurant.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.