Hver tredje nordmann finner kjærligheten i ferien

ferie sol strand

Valentines day ligger like rundt hjørnet og rekordmange har sikret seg en utenlandstur i vinter. Men hvor romantiske er egentlig nordmenn på ferie? Og har vi mer, eller mindre sex i utlandet enn hjemme?

Sommerflørt, eller ekte kjærlighet: Nordmenn ser ikke ut til å ha problemer med å danne romantiske forhold i ferien. I en undersøkelse gjennomført av Apollo oppgir hele 33 prosent at de har funnet kjærligheten under feriereisen. 19 prosent i aldersgruppen 56-65 år har funnet den én gang, mens 13 prosent av 26-35 åringene har gjort det flere ganger. 

– Det skjer noe med oss når vi reiser – vi senker garden, blir mer nysgjerrige og ikke minst mer åpne og imøtekommende. Derfor er det ikke så overraskende at mange danner romantiske forhold i ferien – enten det kun er i form av en sommerflørt eller ekte kjærlighet, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo. 

I følge undersøkelsen er byen eller hotellbaren stedet med best treffsikkerhet, men også datingapper og bassengområdet er populære steder å møte sin neste flørt. Samtidig er det ikke alle som finner kjærligheten i ferien – eller som lykkes med å bevare den. Nærmere hver femte nordmann oppgir nemlig at de har gjort det slutt med sin utkårede under ferien, eller like etterpå.

Det er derimot ikke bare kjærligheten vi dyrker i ferien; Hele fire av ti nordmenn oppgir at de også har mer sex med partneren sin. De mest aktive er aldersgruppen 18-25 år og 26-35 år. Der svarer hele 50 prosent og 48 prosent at de har mer sex i utlandet enn hjemme.

Sammenligner vi oss med våre skandinaviske naboer, er det derimot danskene som er mest aktive. På spørsmålet «Har du og din partner mer sex i ferien enn hjemme» svarer nemlig kun fem prosent av danskene at de ikke er seksuelt aktive – mens prosentandelen er hele 16 prosent i både Norge og Sverige.

Her finner nordmenn kjærligheten i ferien:

1. På byen

2. I hotellbaren

3. På stranden

4. Via en datingapp

5. Ved bassenget

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.