For mange dropper bilbelte

fartsgrense

Statens vegvesen kontrollerte belte- og hjelmbruk på 250 000 kjøretøy i fjor. Det resulterte i 2189 gebyr og 38 anmeldelser.

Ulykkesanalysene til Statens vegvesen viser at 35 % av de som omkommer, ikke brukte bilbelte.

– De aller fleste vi kontrollerer bruker bilbelte og hjelm, men 2189 gebyr for manglende bruk er likevel for mange, sier avdelingsdirektør for utekontroll i Statens vegvesen, Kjetil Wigdel.

– I Norge er vi generelt flinke til å sikre barna i bilen. Det at ingen barn som satt i bil i fjor døde, er et bevis på dette. Når enkelte foreldre og andre voksenpersoner lar være å sikre barna i bilen er det alvorlig og ulovlig. Barna er det kjæreste vi har, og det er sjåførens ansvar å ta vare på dem i trafikken, sier avdelingsdirektør for trafikksikkerhet i Statens vegvesen, Guro Ranes. 

Les også:  Første sprengning på ny E6 i Grane

Det er svært sjelden at Statens vegvesen observerer manglende bruk av hjelm på moped og motorsykkel, og de aller fleste gebyrene blir derfor ilagt førere og passasjerer som ikke bruker bilbelte. Det å bruke bilbelte er det enkleste og mest effektive hjelpemiddelet for å redusere antall drepte og hardt skadde førere og passasjerer i bil.

Ved å bruke bilbelte sikrer du ikke bare deg selv, men også andre om det skulle skje en ulykke. Blir man observert uten bilbelte eller hjelm av en av Statens vegvesens kontrollører, blir man vinket inn på kontrollplass og ilagt et gebyr på 1500 kroner.

Les også:  Nå støtter 60 land det norske initiativet mot fiskerikriminalitet

– Selv om de fleste bruker bilbelte, er det likevel overraskende at så mange ikke bruker det, siden vi vet at det har svært god effekt om ulykken er ute, avslutter Wigdel.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.