Tinder tar grep for bedre sikkerhet

tinder

Tinder gir nå medlemmene vil ytterligere beskyttelse mot overgrep på nettet, med utviklingen av funksjonene «Støter dette deg?» og «Er du sikker?» – vil det utvide kategoriseringene av hatytringer, seksuell utnyttelse og trakassering.

I tillegg gir Tinder medlemmene mer kontroll i appen med introduksjon av «Inkognitomodus» og «Blokker profil”. I tillegg oppgraderes mulighetene for å rapportere andre medlemmer.

Siden dag én har Tinder vært fokusert på å levere opplevelser som oppmuntrer til sunne relasjoner og som gir medlemmene kontroll over deres egen datingreise.

De to sikkerhetsfunksjonene blir oppdatert for å inkludere mer språk som Tinder klassifiserer som upassende oppførsel, for eksempel termer relatert til hatytringer, seksuell utnyttelse eller trakassering som er i strid med vilkårene for bruken av appen.

“Er du sikker?” Sendes til avsenderen av meldingen på bakgrunn av at Tinder fanger opp upassende språk, definert for å være åpenlyst seksuelt eller voldelig innhold i teksten, noe som reduserer meldinger av slikt innhold med mer enn 10%*. Det nye verktøyet er utviklet for å hjelpe Tinder-medlemmene å tenke seg om og vurdere handlingene sine før de sender meldingen.

Dersom du er mottaker av en melding og får opp “Støter dette deg” er dette en oppfordring fra Tinder om å rapportere upassende meldinger og det vil bli iverksatt tiltak mot medlemmer som velger å bryte reglene. Siden lanseringen har denne funksjonen økt rapporteringen av meldinger med upassende språk med 45%*.

– Hvert berøringspunkt i Tinder har blitt bygget med sikkerhet i fokus, men vi har hørt fra flere medlemmer at de ikke alltid er klar over hvilke sikkerhetsfunksjoner som finnes i øyeblikket, hvordan de bruker funksjonene eller hvordan de skal forholde seg trygge når de fortsetter samtalen utenfor appen. Vi jobber kontinuerlig med ekspertpartnere for å utvide sikkerhetsfunksjonene våre, og vi ønsker å informere og hjelpe nye medlemmer til å inngå sunne relasjoner i appen fra start. Gjennom kunnskap og informasjon er målet vårt å gjøre Tinder til det tryggeste stedet å møte nye mennesker på nett, sier Rory Kozoll, VP for produkter og integritet hos Tinder.

Tinder introduserte konseptet med gjensidig matching, som krever at begge medlemmene liker hverandre før de starter en samtale, noe som flere andre datingapper og plattformer har fulgt og som nå er bransjestandard. I tillegg tillater ikke Tinder at bilder sendes direkte i chatter – hvilket gjør det umulig å dele seksuelt eksplisitte bilder når du sender meldinger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.