Elkjøp Phonehouse blir kontantfri

elkjøp

Stadig færre kunder handler elektronikk med kontanter. Nå velger elektronikkjeden å teste kontantfrie Phonehouse-butikker, og samtidig tilby flere betalingsalternativer. Det betyr at Elkjøp Phonehouse-butikken i Glasshuset i Bodø blir kontantfri.

Besøkende hos Elkjøp Phonehouse kan velge å betale med Vipps, Apple Pay, Google Pay, bankkort, gavekort eller Santander finansiering. Leder for Elkjøp Phonehouse, Espen Bakken, har stor tro på at denne endringen vil være positiv for både kunder og ansatte.

– Vi har lenge sett en trend hvor et fåtall kunder velger å handle elektronikk i våre Phonehouse-butikker med kontanter. Per i dag har vi en kontantomsetning på kun seks prosent. Ved å kunne tilby flere betalingsløsninger som Vipps, Apple Pay og Google Pay i butikk, er tiden nå moden for å gjøre en test med kontantfrie butikker, sier Espen Bakken, leder for Elkjøp Phonehouse-kjeden i Norge.

Elkjøp Phonehouse-butikkene er mindre i areal og sortiment, enn Elkjøps andre varehus. Disse er lokalisert på kjøpesentre rundt om i landet og tilbyr telefoner, nettbrett, smartklokker, bærbar lyd og tilbehør tilknyttet disse kategoriene.

Alle andre Elkjøp-butikker, vil fortsatt ta imot kontanter som betaling.

Vil hjelpe kundene i gang
– Bakken forsikrer om at alle kunder som er ferske med Vipps som betalingsalternativ, skal få hjelp. Vi vil hjelpe kunder som kommer innom oss med å sette opp og komme i gang med Vipps, dersom behovet er der. Og skulle noen av kundene våre ha kontanter som de ønsker handle elektronikk for, kom innom. Vi løser selvfølgelig dette i en overgangsperiode, sier Bakken.

Endringen gjelder i alle Elkjøp Phonehouse-butikker, med unntak av Elkjøp Phonehouse Carl Berner.

– Å innføre kontantfrie Phonehouse-butikker vil kutte kostnader, samt administrative oppgaver vi har knyttet til håndtering av kontanter. Vi er i en tøff bransje hvor marginpresset er stort, og vi må kontinuerlig se på nye og innovative løsninger for å sikre fremtidig drift, samtidig som vi tar vare på kundene våre, legger han til.

Gode erfaringer fra Sverige
Elgiganten Phonehouse, som er tilsvarende kjede i Sverige, gjorde den samme endringen i januar 2018, og har i dag rundt 80 kontantfrie Phonehouse-butikker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.